Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razbijanje predrasuda

Pogledajte prvu Barbie lutku s hidžabom

Barbie lutke
Reuters
14.11.2017.
u 13:43

"Ona je nadahnuće brojnim djevojkama koje se nikada nisu vidjele kao osobe koje su u stanju osvojiti neko priznanje, no ova će ih lutka podsjetiti da je sve moguće", rekao je  Miller.

Ibithaj Muhammad (32) pristupila je ljetnim Olimpijskim igrama u SAD-u 2016. godine kao prva američka muslimanka. Željela je pokazati da i ona može sudjelovati u nekom sportu bez obzira na kulturološku razliku. Tako je u čast njezinoj hrabrosti napravljena prva lutka Barbie s hidžabom. Iz tvornice Mattel izišla je lutka Barbie odjevena u odijelo za mačevanje, obuću Nike, kacigu i mač te, po uzoru na Ibithaj, hidžab. 

Ibtihaj se zahvalila na Twitteru i dodala kako je ponosna što će se sva djeca moći igrati s lutkom Barbie koja ima muslimansko vjersko obilježje – hidžab.

 

 

 

Potpredsjednik marketinga za Mattel, Sejal Shah Miller, izjavio je kako Barbie ne slavi Ibtihaj zbog njezina sudjelovanja na Olimpijskim igrama, već zbog onoga što olimpijku razlikuje od drugih.

"Ona je nadahnuće brojnim djevojkama koje se nikada nisu vidjele kao osobe koje su u stanju osvojiti neko priznanje, no ova će ih lutka podsjetiti da je sve moguće", rekao je  Miller. 

 

Komentara 8

NI
Nikomah95
15:02 14.11.2017.

Fali joj šljiva na oku.

IB
ibiza
14:49 14.11.2017.

sta ta ide na mijesec

IB
ibiza
14:48 14.11.2017.

o boze...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije