Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stručnjaci upozoravaju!

Evo zašto ne bi smjeli dopustiti djevojčicama da se igraju s popularnim 'barbikama'

Barbie lutke
Foto: Reuters
29.01.2017.
u 10:11

Istraživanje objavljeno u časopisu Body Image pokazuje kako djevojčice zbog lutaka misle da je mršavo tijelo idealno i da one moraju tako izgledati

Nemojte dopustiti djevojčicama da se igraju s Barbie lutkama jer će zbog njih misliti da moraju biti mršave kao one, savjetuju to znanstvenici nakon istraživanja provedenog na 160 djevojčica između pet i osam godina.

Istraživanje objavljeno u časopisu Body Image pokazuje kako djevojčice zbog lutaka misle da je mršavo tijelo idealno i da one moraju tako izgledati. Igrajući se s lutkama koje izgledaju poput Barbie, stvaraju pogrešnu sliku kako tijelo treba izgledati.

– Nemojte dopuštati djevojčicama da se igraju s takvim lutkama, a ako ih već i imaju onda roditelji trebaju poticati curice da se igraju i na drugačije načine s njima, a ne samo da one budu lijepe – rekla je stručnjakinja za tijelo Marika Tiggemann, piše Daily Mail.

Dodaje da djevojčice zbog toga misle da je izgled jako važan.

– Djevojčice misle kako je izgled bitan, a pogotovo da je važno biti mršav. Lutke im govore da je debljina loša, a mršavost bolja – dodaje Tiggemann.

Iz tvrtke Mattel koja proizvodi Barbie lutke odbacili su ove 'optužbe' i da oni imaju različite tipove popularnih barbika pa čak i one bucmaste. 

>> Nova lutka Barbie je punašna s oblinama nastalim po Ashley Graham

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije