Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Nezaboravno druženje u snijegom prekrivenoj goranskoj općini Fužine

Fužine
Foto: Općina Fužine
1/7
03.02.2023.
u 09:46

Snijegom prekrivena općina Fužine, najpoznatija gorska rivijera, oduševit će svakog posjetitelja i osigurati nezaboravno druženje s obitelji i prijateljima u mjesecu ljubavi.

Posjetitelje očekuje pregršt zimski sadržaja tijekom ovog prvog vikenda u ljubavnoj veljači, počevši od organiziranog ultra atraktivnog noćnog sanjkanja koje se održava na sanjkalištu Vrata u petak, 3. veljače od 18 do 21 sat.

U subotu i nedjelju, 4. i 5. veljače, sanjkalište radi pod dnevnim svjetlom od 10 do 16 sati. U navedena vremena pokretna traka će svima olakšati sanjkanje, a izvan navedenog vremena moći će se sanjkati bez pokretne trake. Valja spomenuti kako se sanjkalište i korištenje pokretne trake ne naplaćuje.

Foto: Općina Fužine

Posjetitelji će moći unajmiti saonice u idiličnom Lovačkom domu „Arnika“ gdje ih očekuje i niz goranskih autohtonih delicija, a u obližnjem se Adrenalinskom parku u Vratima mogu ugrijati uz tople napitke. U blizini sanjkališta nalaze se ugostiteljski objekti pizzeria Furman i caffe bar Sky gdje posjetitelji mogu predahnuti i okrijepiti se, uz dakako i ostale ugostiteljske objekte koji rade u centru Fužina.

U subotu, 4. veljače, ne propušta se vođena Šetnja po snijegu uz uspon na očaravajući Preradovićev vrh s kojeg se pruža fantastičan panoramski pogled na Fužine, jezera Bajer i Potkoš, Ličko polje, Vrata i okolne impresivne goranske vrhove. Okupljanje sudionika je od 10 sati na poluotoku Čoka u Fužinama, a domaćini će ih dočekati s toplim čajem, domaćim likerima od goranskih bobica, bilja i korijenja te kolačima.

Inspirativna šetnja po snijegu pojačat će cirkulaciju u vašem tijelu, osloboditi duh sumorne svakodnevice, a panoramski pogled i osnažujući svježi goranski zrak izmamit će ugodne osjećaje što valja zabilježiti i autentičnim selfiejima koji će ovjekovječiti sretna, zadovoljna i nasmiješena lica zdravih, rumenih obraza s božanstvenom snježnom scenografijom u pozadini.

Foto: Meris Kapetanović

Stručni vodič agencije Lynx and Fox, poznate goranske lisice, provest će vas stazom dugom 4 km s blagim usponom. Staza je pogodna za sve ljubitelje dobre rekreacije i obitelji s djecom starijom od pet godina. Impresivna goranska šuma pratit će s pažnjom vaše stope u snijegu, a tijekom šetnje imat ćete osjećaj da ste se poput Dragutina Tadijanovića vratili kući, točnije vratili onom dijelu sebe koji želi i zaslužuje uživati punim plućima.

Ovaj idiličan goranski kraj pruža vam još jednu snježnu oazu za bijeg od svakodnevice, a to je izletište Šumska gdje se imate priliku družiti sa šumskim životinjama kao što su jeleni, divlje svinje i mali bambi. Osim toga, u izletištu možete unajmiti roštilj i zimski vrt s kaminom, te se u potpunosti prepustiti uživanju u prirodi s vama dragim ljudima.

Foto: Općina Fužine

Ako se još niste prošetali uz goransko labuđe jezero Bajer to svakako učinite jer je jezero s bijelim pokrivačem apsolutno nezaobilazno odredište kada ste u Fužinama, a šetnju začinite i posjetom podzemnoj fužinarskoj ljepotici špilji Vrelo. Detaljne informacije o sadržajima u općini Fužine potražite na Facebook stranici Tourist info Fužine @tfuzine.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije