Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba

Newyorški muzej Metropolitan odaje počast punkerskoj eri

Vivienne Westwood
Pixsell
14.09.2012.
u 00:01

Tko se sljedeće godine od 9. svibnja do 11. kolovoza nađe u New Yorku, obvezno neka posjeti izložbu posvećenu punku koji je posljednjih 30 godina najviše utjecao na modu

Costume Institute newyorškog muzeja Metropolitan sljedeće godine izložbom "The Punk: Chaos to Couture" odat će počast punku, a otvorenje će biti na dan kad se održava Met Ball – 6. svibnja.

Od 9. svibnja do 11. kolovoza 2013. godine izložba će biti otvorena za javnost, a u središtu pozornosti bit će ready-to-wear kreacije, kao i one visoke mode, inspirirane punkerskom erom. Uz Annu Wintour  slavni predstavnici ove izložbe bit će Rooney Mara, Riccardo Tisci i Lauren Santo Domingo.

– Punk je prekršio sva pravila kad se upetljao u modu i sve je postalo moguće nakon toga. Punk je izvršio golem utjecaj na visoku modu, a to se i danas nastavlja – rekao je Andrew Bolton, MET-ov kustos.

Na izložbi će biti predstavljeno više od 100 muških i ženskih odjevnih komada inspiriranih punkom, uključujući i modnu ikonu, crnu pin-up haljinu Giannija Versacea koju je 1994. godine nosila Elizabeth Hurley te kreacije Alexandera McQueena, Dolce&Gabbane, Marca Jacobsa i Alexandera Wanga.

– Punk nam je u naslijeđe ostavio DIY i dekonstrukciju. Posljednjih 30 godina upravo je punk najviše utjecao na modu, a katkad ljudi nisu ni svjesni da im stil odiše punkom – rekao je Bolton. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije