Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Super tehnika

Ne možete odlučiti između nekoliko poslova koji vam se nude? Evo kako izabrati onaj pravi

Ilustracija
Ilustracija/Pixabay
06.07.2021.
u 15:30

Prije donošenja odluke se dobro odmorite i predahnite kako biste bili svježi i kako biste mogli realno razmišljati.

Oni koji aktivno traže posao znaju se naći u poziciji da prođu na nekoliko razgovora, a onda trebaju donijeti odluku koji posao prihvatiti. Počinju brige i 'razbijanje glave' jer žele odabrati ono što je najbolje za njih, ali ne znaju kako. 

Dobra vijest je da postoji rješenje, kaže savjetnica za karijeru, Cynthia Pong. 

Odvojite 20 minuta za predah i odmor, a onda krenite na donošenje odluke - uz korištenje tehnike vizualizacije.

Podijelite potencijalna radna mjesta na opcije A, B, C i tako dalje, ovisno koliko ih ima. Pokušajte zamisliti kako biste se osjećali za nekoliko mjeseci ili godinu dana ako odaberete opciju A, a zatim to ponovite za opciju B, i ostale. Dobro obratite pažnju na to kakvi se osjećaji bude u vama kada pomislite na rad u nekoj od tvrtki.

Spajaju se tradicija i budućnost, nastaje nova tvrtka Rimac Bugatti

Postavite si pitanje hoće li vam ovaj posao pomoći da radite ono što zaista želite? Vidite li se ondje dugoročno ili gledate na taj posao samo kao na privremenu opciju? Što vam se točno sviđa, a što ne? Razmislite o svim ovim pitanjima i odgovorite sami sebi na njih. Olakšati si možete i pisanjem svih misli na papir, prenosi HuffPost.

Pong kaže da tehniku vizualizacije možete kombinirati i s razgovorom s ljudima koji su vam bliski, koji vas dobro poznaju i kojima vjerujete. Možda vas njihovo mišljenje odvede do prave odluke uz pomoć svih vaših razloga.

Hrvatski influenceri: Istražili smo što točno rade, kako zarađuju i je li njihov posao zapravo 'žicanje'

Ilustracija
1/11
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije