Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prirodni tretmani

Napravite sami masku koja će vašoj kosi vratiti sjaj i volumen

kosa
Foto: Thinkstock
06.04.2014.
u 17:30

Prirodne maske za kosu vrlo su djelotvorne, a zahtijevaju samo malo vremena i truda. Zato, barem jednom tjedno, počastite kosu ovim posebnim tretmanom.

Prirodne maske za kosu vrlo su djelotvorne, a zahtijevaju samo malo vremena i truda. Zato, barem jednom tjedno, počastite kosu ovim posebnim tretmanom.

Tretman za suhu kosu

Maska od sezama idealna je za oporavak beživotne kose koja je izgubila sjaj.

Priprema: Umutite dvije žlice sezamovog ulja, dvije žlice meda i jedan žumanjak. Kada masa postane glatka, nanesite je ravnomjerno na kosu. Obložite kosu aluminijskom folijom i zagrijavajte sušilom za kosu petnaestak minuta. Nakon toga operite kosu šamponom za svakodnevnu njegu.

Vratite kosi volumen!

Uz pomoć ove maske postići ćete raskošni volumen.

Priprema: Izmiješajte dvije žlice šećernog sirupa, dvije žlice želatine, dvije žlice prokuhanog mlijeka i dvije žlice piva. Dobivenu smjesu nanesite na kosu. Umotajte je u foliju, zatim u ručnik i ostavite da djeluje trideset minuta. Nakon toga isperite masku mlakom vodom i na kraju operite kosu šamponom. Pobijedite perut! Ukoliko se nikako ne uspijevate riješiti napasti zvane perut, maska od maslinovog ulja i ružmarina dobro će vam doći. Priprema: Pomiješajte tri žlice maslinovog ulja s trideset kapi ružmarinovog ulja, te masku utrljajte u kosu, lagano masirajući tjeme. Da biste postigli što bolji učinak, ostavite masku da djeluje preko noći. Nakon buđenja, temeljito operite kosu.

>>5 najčešćih pogrešaka koje radimo dok peremo kosu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije