Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezaobilazan dodatak

Recept za ovaj fantastičan umak trebat će vam bezbroj puta – neka vam uvijek bude nadohvat ruke

Tatjana Miletić/MyTastyPot
25.01.2023.
u 12:34

Spoj jabuka, hrena i bijelog vina ovom umaku daje ljuto – slatko – kiselkastu notu, dok vrhnje daje punoću ukusa. Ovaj zanimljivi umak možete kombinirati s ribom, mesom, povrćem…

Ideju za umak dala nam je blogerica Tatjana Miletić koja se uvijek trudi svakom jelu dati zanimljivu notu ili ga obogatiti nekim dodatkom poput umaka koji može biti dobra ideja u posljednji čas.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Umak od jabuka, hrena i bijelog vina

Sastojci:

  • 1 žlica maslaca
  • 1 jabuka
  • 1 žlica hrena
  • 50 ml bijelog vina
  • 40 g poriluka
  • 50 ml vrhnja za kuhanje
  • sol, papar

Priprema:

Na maslacu prodinstajte jabuke otprilike petnaest minuta i odložite ih sa strane. Na tom istom maslacu prodinstajte sitno sjeckani poriluk (5-10 minuta) dok ne omekša. Potom dodajte vino, hren, sol, papar, vrhnje za kuhanje i kuhajte pet minuta. Na kraju dodajte jabuke i štapnim mikserom sve sjedinite. Ako vam smetaju komadići jabuka u umaku, možete ga procijediti prije posluživanja.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije