Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liječenje rana

Nakon prekida veze nemojte krpati svoj život drugim ljudima!

'29.06.2010., Zagreb - Matea Vukalovic i Darko Stajcic dosli su iz Bjelovara kako bi uzivali u kupanju i ljubavi na Jarunu.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
'Jurica Galoic/PIXSELL'
22.07.2010.
u 09:04

Važno je otkriti osobine prave ljubavi: to je ona koja ne boli, ne vezuje niti isključuje ijednu stranu iz odnosa, ostavlja prostor za '‘mi'’, ali i za ‘'ja'’

Ljubavi se mnogi boje. Nerijetko, baš kad mislimo da najviše želimo ljubav, sami sabotiramo mogućnost da je doživimo. Ne znamo što nam je važno, bojimo se odbijanja, pristajemo na nešto ispod svojih kriterija, nemamo granicu do koje ćemo tolerirati nečije ponašanje u odnosu, i onda je posljedica – ne samo trpljenje nego i povređivanje samih sebe.

Naš strah, koji je posljedica mnogih povreda što smo ih doživjeli, ne dopušta nam da doznamo što je ljubav – piše Tatjana Divjak u svojoj novoj knjizi “Život nakon prekida veze” (u izdanju Profila), vodeći čitatelja od trenutka prekida veze, preko osobne promjene, emocionalnog rasta i sazrijevanja do izgradnje kvalitetnog ljubavnog odnosa.

A za to je važno otkriti osobine prave ljubavi: to je ona koja ne boli, ne vezuje niti isključuje ijednu stranu iz odnosa, ostavlja prostor za ‘'mi'’, ali i za ‘'ja'’, trajna je i želi rasti.

Svima onima koji se boje bliskosti ili iz nekog drugog razloga nemaju “sreće u ljubavi”, a radi izgradnje pozitivnije slike o sebi, Tatjana Divjak savjetuje da ne osvajaju lažnim stupnjem samopouzdanja i ne popunjavaju unutarnju prazninu drugim ljudima. Ne tražeći potvrdu svoje vrijednosti u drugima, naučite ispuniti očekivanja koja su realna i prihvatiti i druge s njihovim nedostacima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije