Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Najraniji izlazak na tržište Vinarije Kutjevo s Vrhunskom graševinom berbe 2018.

Vinarija Kutjevo
Foto: Promo
1/3
05.01.2019.
u 08:00

Vinarija Kutjevo bilježi iznimno uspješne poslovne rezultate u 2018. godini s prodanih pet milijuna litara vina te najavljuje da se Vrhunska graševina berbe 2018. već nalazi na tržištu.

Vinarija Kutjevo bilježi iznimno uspješne poslovne rezultate u 2018. godini što najbolje pokazuje količina od pet milijuna prodanih litara vina. Razlog nikad ranijem izlasku na tržište Vrhunske graševine berbe 2018. je konstantni rast potražnje te rasprodana berba 2017. s prodanih 330.000 butelja što je čini najprodavanijim vrhunskim vinom na tržištu. Vrhunska graševina berba 2018. je žuto zelene boje, raskošnog, cvjetnog mirisa na proljetno cvijeće te travnatog mirisa na mlade livadske trave. Od voćnih mirisa možemo primijetiti svježi ananas, jabuku i citruse. Vrlo je pitka, svježa, punog, ali mekog okusa.

Foto: Promo

Samom činjenicom kako se izlaženje na tržište brenda vinarije Kutjevo događa već sada, gotovo mjesec dana ranije od drugih vinarija, govori u prilog činjenici kako u vinariji ozbiljno pristupaju samom procesu proizvodnje, vinskom asortimanu te osluškuju potrebe tržišta.

Foto: Promo
Vinarija Kutjevo, jedna od najznačajnijih vinarija regije, svake godine dokazuje vrhunsku kvalitetu svojih vina osvojenim medaljama na najpoznatijim svjetskim vinskim ocjenjivanjima poput International Wine Challange, Decanter World Wine Awards, Concours Mondial de Bruxelles i Mundus Vini.  Vinogradi vinarije smješteni su na istoj zemljopisnoj širini kao i poznata svjetska vinogorja poput Piemonta, Boredeauxa, Val du Rhone i Oregona. Godišnja proizvodnja vina iznosi pet milijuna litara, od čega se približno 80% proizvodnje bazira na sorti graševini.

Vlastite proizvodne površine rasprostiru se 420 hektara od čega se 180 hektara vinograda nalazi na najboljim položajima kutjevačkog vinogorja Vinkomir, Hrnjevac i Vetovo s kojih dolazi sirovina za proizvodnju Vrhunske graševine i premium linija vina. Dodatne potrebe za proizvodnju vina osiguravaju se otkupom grožđa od lokalnih kooperanata s površina od 400 hektara te na taj način vinarija Kutjevo osigurava izvor prihoda brojnim kućanstvima. U 2018. godini došlo je do povećanja količine otkupa kao i veće otkupne cijene grožđa. Uzrok i uspjeh ovoga povećanja leži u povećanoj potražnji i prodaji vina iz podruma vinarije Kutjevo te se s ponosom može reći da je najpouzdaniji partner kooperantima u kutjevačkom vinogorju te generator razvoja cijelog kraja.

Prodaja vina Kutjevo na domaćem i inozemnim tržištima bilježi pozitivne trendove u svim kategorijama i brendovima koje proizvodi. Samo u 2018. godini otvorena su nova izvozna tržišta: Finska, Švedska, Rumunjska, Slovačka i Kina. Na kinesko tržište vinarija Kutjevo izvozi isključivo premium linije vina Maximo i de Gotho za kojima je potražnja u stalnom porastu.

Jednako tako, udio buteljiranog programa u ukupnoj prodaji bilježi stalan rast. Tu je važno istaknuti premium linije vinarije Kutjevo Maximo i de Gotho koje su namijenjene restoranima i vinotekama te pravim poznavateljima vina za sljubljivanje s kompleksnijim jelima. Značajno je napomenuti da s početkom 2019. godine vinarija Kutjevo priprema redizajn linije de Gotho kako bi se dodatno naglasila posebnost i kvaliteta ovih vina. U posebnom fokusu redizajna biti će butelja i etiketa.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije