Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprezno

Na ove dijelove tijela ne biste nikada trebali stavljati parfem, evo i zašto

shutterstock
17.08.2020.
u 11:20

Možda vam se čini kao dobra ideja staviti omiljeni miris na ove dijelove tijela, ali to baš i nije pametno.

S parfemom je lako pretjerati, a osim što velika količina nije baš ugodna jer miris postane intenzivan, pretjerivanje nije zdravo ni za kožu - pogotovo na nekim određenim mjestima. Kako piše Reader's Digest, postoje određeni dijelovi tijela na koje nikada ne bi trebalo prskati parfem, iako je mnogima navika.

Kosa
Možda se čini kao dobra ideja poprskati miris po kosi, ali parfemi na bazi alkohola mogu ju isušiti pogotovo ako prskate jako blizu. Umjesto toga, naprskajte parfem na četku i prođite istom kroz kosu.

Ruke
Jedan od najčešćih načina stavljanja parfema je na zapešće, ali stručnjaci tvrde da to nije dobro. Osim što se parfem nikada ne bi trebao trljati rukom o ruku, alkohol koji sadrži mogao bi iritirati ovo područje. Uz to, ako rukom prođete blizu očiju i one dođu u kontakt s parfemom, moglo bi se pojaviti crvenilo.

Hrabra policajka u zadnji tren povukla muškarca i spasila ga od sigurne smrti:

Ispod pazuha
Mnogi misle da je ovo dobra ideja, nakon dezodoransa staviti malo parfema ispod pazuha, ali interakcija između vašeg parfema i znojnih žlijezda vaših pazuha može rezultirati svrabom i peckanjem.

Genitalije
Baš kao i ispod pazuha, prskanje parfema u blizini intimnih područja također može rezultirati suhom kožom. Žene, mirisi mogu potencijalno nadražiti vaginu i uzrokovati upalu, svrbež i bol.

Koja su najbolja mjesta za parfem?
Zglobovi, vrat i stražnja strana koljena - ta područja emitiraju toplinu, pa vaš omiljeni miris neće nadražiti kožu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije