Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izazivaju aritmiju

Muškarac (41) preminuo od energetskih pića: Otežano je disao i srce je prestalo kucati

Privatna arhiva
03.03.2020.
u 11:20

Čak i jedno piće na dan može poremetiti rad srca i dovesti do prestanka kucanja.

John (41) je radio kao mehaničar, a često i noćne smjene pa bi prije posla posegnuo za energetskim napitkom. Jednog jutra njegova supruga Cassondra se probudila i vidjela kako on ne može doći do zraka - odmah je pozvala hitnu, prenosi LADBible.com

Foto: zvonimir ferina

"John je bio stvarno zdrav, vježbao je svaki dan. U bolnici mi je liječnik rekao da mu je razina šećera u krvi jako visoka i pitao me sve o njegovom načinu života, uzima li droge i ima li inače problema sa zdravljem. Na kraju me pitao i za energetska pića, a ja sam rekla kako pije jedno na dan. Odmah mi je objasnio da je dovoljno jedno piće da 'izbaci' srce iz normalnog ritma i uzrokuje aritmiju."

Kratki video o štetnosti ovih napitaka pogledajte ispod:

Podijelila je posljednju fotografiju njega i troje djece dok je bio u bolnici u nadi da će probuditi svijest o tome koliko su energetska pića opasna. Nakon što je proveo 14 dana u induciranoj komi, Cassondra je odlučila isključiti aparate. 

"Kada su ga proglasili mrtvim, pozvala sam djecu da ga vide posljednji put i da se oproste. Zamolila sam sestru da makne što je više aparata moguće kako se djeca ne bi preplašila. Bio je najbolji suprug i otac, a gledati njegove zadnje uzdahe je bila najbolnija stvar koju sam iskusila."

Foto: zvonimir ferina

Foto: zvonimir ferina

"Želim da ljudi znaju koliko su ova pića opasna i želim da oni koji imaju isto iskustvo to podijele. Liječnik mi je rekao da je ispijanje tih pića kao ruski rulet."

Sada, devet godina nakon njegove smrti, Cassondra je pokrenula projekt kojim želi pokazati koliko je štetno za zdravlje piti napitke za energiju i one prije treniranja, a grupa udruge na Facebooku ima 11 000 članova. 

Foto: zvonimir ferina

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije