Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Želite li zapaliti?

Medicinska sestra objavila uznemirujući video: Evo kako izgledaju pušačka pluća

Pušenje
Foto: Thinkstock
1/2
02.05.2018.
u 11:49

Snimka medicinske sestre koja je objavila jedna zdrava i jedna pušačka pluća treba zabrinuti i najokorjelijeg pušača

Medicinska sestra Amanda Eller iz američke savezne države Sjeverne Karoline objavila je uznemirujuću fotografiju koja bi trebala zabrinuti svakog pušača.

Video koji je na Facebooku podijeljen gotovo pola milijuna puta prikazuje dvoja ljudska pluća, jedna potpuno zdrava, dok su druga oboljela od raka nakon što je njihov ''vlasnik'' 20 godina pušio kutiju cigareta dnevno.

Na prvi pogled vidi se koja su pušačeva pluća.

– Još želite zapaliti? – upitala je medicinska sestra preko Facebooka, a njezina snimka odmah je postala hit.

Ako još nemate dovoljno dobar razlog za prestanak pušenja, ovo bi trebao biti.

Inače, u Hrvatskoj puši svaka treća odrasla osoba, a od bolesti vezanih uz pušenje umire od 12 do 14 tisuća ljudi godišnje.

Rak pluća, koji uglavnom prouzročuje pušenje, najčešći je oblik raka od kojega obolijevaju Hrvati te najčešći uzrok umiranja od malignih bolesti.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar ɹǝɟɹns‾ɹǝʌןıs
ɹǝɟɹns‾ɹǝʌןıs
14:41 02.05.2018.

Čekaj samo malo !!! Tko je sada objavio sliku pušačkih pluča ??? Ti Karolina 2018 ??? Ili sestra slikala sa novim mobom isto 2018 .. Ili šta obje prvi put vidite pušačka pluča ... Pa na svakoj drugoj kutiji cigareta je ta slika , u svakom udžbeniku biologije je ta slika ... I to da nema tebe i tvog prepisivanja mi ne bi znali što su pluča .. I daj jednu sluku pušača da vidimo kako oni izgledaju i sliku cigarete da vidimo kako to izgleda ... Bravo .. Molim te sl tjedan sliku unutarnjih hemeroida koji bi zabrinuli i najhrabrije gejeve

DI
Direkt
11:57 02.05.2018.

Lepše od mozga i duše neostaša!

BL
bljak007
16:03 02.05.2018.

E j.. oba su bacili dlaku, đaba ti lijepa pluća kad baciš dlaku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije