Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Idealan odmor

Margaretino leto u Bakru donosi duh starih vremena i dobru zabavu

13.06.2017.
u 11:35

Kulturno- zabavna manifestacija koja se održava svake godine u razdoblju od sredine lipnja do sredine srpnja donosi duh starih vremena i dobru zabavu

Margaretino leto je kulturno-zabavna manifestacija koja se održava svake godine u Bakru u periodu od sredine lipnja do kraja srpnja. Koncepcijski i programski dovoljno je šarolika i zanimljiva da privuče mnogobrojne posjetitelje i zadovolji ukuse raznih generacija i kulturnih profila uz poznati moto: Spoj različitosti, za svakoga ponešto! Naša manifestacija spoj je stare tradicije i novih kretanja i garantira vam da ćete dolaskom u Bakar osjetiti duh starih vremena i dobre zabave te da ćete se zasigurno lijepo provesti.

Turistička zajednica i Grad Bakar pozivaju vas na proslavu Margaretinog leta uz bogati program. Uživajte u koncertima, predstavama, sportskim natjecanjima, izložbama i brojnim događanjima i nikako ne propustite: Šetnju kroz povijest, BIS, Pomorsku bitku, Bakarske susrete, Večer klapa, veličanstveni vatromet te još puno drugih uzbudljivih događanja…

ŠETNJA KROZ POVIJEST

– „Šetnja kroz povijest“ manifestacija je koja je osmišljena u cilju promocije stare gradske jezgre Bakra i njegovih kulturno povijesnih spomenika i bogate povijesti na jedan zanimljiv način - ističe Sonja Jelušić, direktorica TZ Grada Bakra te nadodaje kako razne udruge i pojedinci kroz prezentacije, radionice, degustacije, izložbe i glazbene programe predstavljaju djelić bogate povijesti Bakra. 

– Pridružite nam se u putovanju kroz povijest te na zanimljiv način upoznajte Frankopanski kaštel, Crkvu sv. Andrije ap., Kriptu i katakombe, Crkvu sv. Križa, Rimsku i Tursku kuću te male trgove i uličice našega lijepoga grada. Posjetite Bakar i prošećite starom gradskom jezgrom te doživite Bakar na sasvim drugačiji način, „šetajući“ kroz bogatu povijest našeg drevnog grada – poručuje Sonja Jelušić.

BIS FEST

Festival „Bakar i Serenade“ osmišljen je i organiziran prvi puta 2013 godine. Ideja samoga festivala je prezentacija domaćih izvođača u interpretacijama koje im nisu svojstvene. Naime, izvođači koji inače izvode lagane balade, na festivalu uz jednu pjesmu po vlastitom izboru, izvode i pjesme potpuno drugačijega glazbenoga izričaja koje su im diktirane od strane stručnoga žirija. Prilikom kupnje ulaznice dobije se fućkalica ili pljeskalica kojom, nakon svake interpretacije, publika daje svoju zvučnu ocjenu kako pjesme tako i snalaženja izvođača. Jačina zvuka (proizvedene buke) mjeri se posebnim uređajem za registriranje buke te se na displayu prikazuje uspjeh određene interpretacije (tzv. Aplauzometar). 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije