Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijeme je za godišnji

Ova su dva hrvatska grada među najjeftinijim europskim gradovima za odmor

18.01.2012., Zadar - Pogled s trajekta koji povezuje grad Zadar i otok Ugljan. Photo: Filip Brala/PIXSELL
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/5
13.06.2017.
u 08:31

Ako ostajete u Europi, dobro je znati koje su destinacije najjeftinije

Uoči ljetnih mjeseci svi pokušavamo odlučiti kamo ćemo otići na odmor. Sve je više onih koji traže jeftinije destinacije izvan granica svoje domovine kako bi godišnji odmor proveli istražujući nova mjesta, zemlje i ljude. 

Ako ostajete u Europi, dobro je znati koje su destinacije najjeftinije. 

Među 25 najjeftinijih gradova u Europi, na popisu Standarda našla su se i čak dva hrvatska grada, Zagreb i nešto skuplji Zadar. Želite li provesti noć u Zagrebu, prosječno ćete potrošiti 32 funte, odnosno oko 260 kuna, a u Zadru 36,50 funti, odnosno oko 306 kuna.

I gradovi iz susjednih zemalja, poput Ljubljane i Beograda, također su na popisu. 

Našla se tu i Bratislava, gdje ćete za jednu noć u prosjeku potrošiti 36 funti (oko 300 kuna), baš kao i u Ateni i Rigi. Uštedjet ćete ako odete u Istanbul jer ćete tamo potrošiti u prosjeku 27 funti (oko 226 kuna), baš kao i u Beogradu. 
 

U poljskom Wroclawu na noć ćete potrošiti u prosjeku 32 funte (260 kuna), u Ljubljani 36.50 funti (oko 306 kuna), u grčkom Solunu 28 funti (oko 301 kn), kao i u Sofiji, dok ćete izdvojiti u prosjeku oko 28.50 funti (239 kuna) za jednu noć u Kijevu. 

 

 

 

Komentara 4

DU
Deleted user
09:55 13.06.2017.

"Ako ostajete u Europi, dobro je znati koje su destinacije najjeftinije" - ma neka ga i Zadar i njegov jeftin npr. sat parkiranja, al evo mi i ovo ljeto radije masovno ne ostajemo u Europi, ono, ljetujemo na Marsu! Ono, kamenje, kamenje, uređenje je ko beskrajna hrvatska plaža, jest da nema crte mora al nije ni vruće, a vjetrovi sviraju i bez orgulja! Jeste vi svjesni da ovaj članak pisan za Britance ili nekog već u Europi, kad ga ovak prezentirate Hrvatima, gubi informativni smisao i postaje rugalica? Mislim, onom jednom i pol čarteru putnika koji ljetuje negdje u dalekoj egzoti nije presudna cijena, a oni koji biraju turski i bliskoistočni jeftini all inclusive, valjda su svjesni da uz osmjehe od vuha do vuha, ležaljke, suncobrane, saune i sto čuda, ovih godina mogu računati i s kakvom žešćom neugodom. Svaka roba - i usluga - ima svoje kupce, domaćim turistima, uz kojekakve snalažljivosti i kombinacije, jadranska obala uglavnom nije nedostižna, no svakak je ako ne baš precijenjena a ono, nije jeftina. Nije.

AA
aabbcc
21:10 08.09.2017.

provesti noć..270kn tj. ako je noć 8 sati uglavnom za sat rada dobijete sat spavanja al ako ima neka birtija otvorena bum docekali jutro jeftinije !

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
09:26 13.06.2017.

Sramotno da se stranci sprdaju s Hrvatskom jeftinošću

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije