Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
noževa, čaša i kuharica

Kuhinja vam je pretrpana? Dizajneri savjetuju da se za ugodniji prostor riješite ovih stvari

Pixabay
23.06.2022.
u 15:30

Svi volimo misliti da ćemo jednom proći kroz kuharice koje imamo, no vjerojatno nećemo, a zauzimaju mnogo mjesta u kuhinjama, kaže dizajnerica interijera.

Ako vam se ne sviđa izgled vaše kuhinje, a trenutno ju ne možete preurediti, dizajneri interijera kažu da je dovoljno napraviti nekoliko sitnica da se prostorija transformira i da kuhinja izgleda mnogo bolje.

Milenijalci su jako loši u obavljanju kućanskih poslova: Zahod čiste jednom mjesečno!

1/6

1. Nered na radnim površinama

Dizajnerica interijera i vlasnica tvrtke Ehrlich Interiors Jill Jarvis kaže da je prvo što trebate napraviti riješiti se nereda na kuhinjskim plohama.

- Ništa ne čini kuhinju neurednom kao pretrpane radne površine - rekla je za Insider. "pa počnite tako što ćete skloniti nepotrebnu poštu i račune, a male kuhinjske aparate pospremiti u ormariće illi kredenac.

2. Otvorene police

Iako mogu lijepo izgledati, otvorene police gotovo nikad nisu praktične, smatra dizajnerica interijera i vlasnica Revision Custom Home Designa Rebecca Langman koja ističe kako one često stvaraju vizualni nered i izgledaju kao da im je potrebno stalno čišćenje.

- Kako biste smanjili prašinu, radije na kuhinjske ormariće stavite staklene prednje plohe - savjetuje-

3. Tipični kuhinjski ukrasi

Jedna od najmržih stvari dizajnera su ukrasi kakvi se kod mnogih često mogu vidjeti, a koji nam 'govore da je to kuhinja ili mjesto gdje se jede.

- I gosti će prepoznati kuhinju čak i ako na zidu nema prevelike drvene vilice i žlice ili znaka koji im govori da se okupe i jedu- kažu dizajnerice i kaže da, ako već želite ukrase, radije kupite komad lijepog posuđa ili set čaša.

4. Čaše za vino

Ako nemaju divovsku ostavu i batlera, većina ljudi treba samo jedan set čaša za vino i set za šampanjac, kaže dizajner interijera Joe Cangelosi, no ipak predlaže ulaganje u dva; jedan za svečane prilike i jedan jeftini za svakodnevnu upotrebu.

5. Noževi

Ako niste kuhar po zanimanju, ne treba vam 20 noževa, dovoljna su tri; veliki nož, nož za kruh i mali nož za čišćenje, a ostale možete pokloniti ili prodati, rekao je Cangelosi.

6. Kuharice

Svi volimo misliti da ćemo jednom proći kroz kuharice koje imamo, no vjerojatno nećemo, a zauzimaju mnogo mjesta u kuhinjama, kaže Jarvis te savjetuje da zadržite samo dvije koje često koristite.

Stručnjakinja također preporučuje da svoje omiljene recepte iz svake izrežete i stavite u registrator kako biste uštedjeli prostor.

- Bacite kuharice i nabavite biljku koja služi kao ukras, ne zauzima puno mjesta, podiže raspoloženje, a ne skuplja prašinu! - rekla je.

Kako se riješiti muha u domu za vrijeme ljetnih vrućina?

Ključne riječi

Komentara 1

LI
liliZG
00:49 23.08.2022.

ma sve izbacite van, naručujte dostavu i jedite prstima. problem riješen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije