Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Može li zdravije?

Ružičasti humus od cikle, još zdravija verzija omiljenog istočnjačkog namaza

Tatjana Miletić/MyTastyPot
23.06.2022.
u 10:38

Humus je jedan od najzdravijih namaza na svijetu, a u kombinaciji sa ciklom postaje još zdraviji i ukusniji! Još ako ga jedete s toplim tortiljama ili grčkim “pita” kruhom, sigurni smo da će sva vaša osjetila uživati u harmoniji okusa koju postižemo ovom kombinacijom. O boji da ne govorimo!

Ako se dosad još niste susreli s humusom od cikle ili ga niste imali vremena pripremati, uz recept s bloga MyTastyPot uživat ćete i u pripemi i u konzumaciji.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Humus od cikle

Sastojci:

1 konzerva slanutka, 400 g

1 manja cikla kuhana ili još bolje pečena

2  režnja češnjaka

1/2 limuna

1 žlica tahini paste

100 ml maslinova ulja

kumin

sol

papar

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Priprema:

Izblendajte zajedno slanutak, ciklu, tahini pastu, češnjak, maslinovo ulje, limun, kumin, sol, papar i “tekućinu” iz konzerve u kojoj je bio slanutak (mi ostavimo jednu trećinu da humus bude gušći, a vi ukoliko želite da bude rijeđi slobodno stavite više). Dobivena smjesa treba biti glatka. Humus poslužite kao namaz ili umak. Obavezno jedite s toplim (idealno prepečenim) tortiljama ili grčkim „pita“ kruhom koje umačete u humus.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije