Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Ružičasti humus od cikle, još zdravija verzija omiljenog istočnjačkog namaza

Humus je jedan od najzdravijih namaza na svijetu, a u kombinaciji sa ciklom postaje još zdraviji i ukusniji! Još ako ga jedete s toplim tortiljama ili grčkim “pita” kruhom, sigurni smo da će sva vaša osjetila uživati u harmoniji okusa koju postižemo ovom kombinacijom. O boji da ne govorimo!
23. lipnja 2022. u 10:38 0 komentara 225 prikaza
Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Ako se dosad još niste susreli s humusom od cikle ili ga niste imali vremena pripremati, uz recept s bloga MyTastyPot uživat ćete i u pripemi i u konzumaciji.

 | Autor : Tatjana Miletić/MyTastyPot Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Humus od cikle

Sastojci:

1 konzerva slanutka, 400 g

1 manja cikla kuhana ili još bolje pečena

2  režnja češnjaka

1/2 limuna

1 žlica tahini paste

100 ml maslinova ulja

kumin

sol

papar

 | Autor : Tatjana Miletić/MyTastyPot Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Priprema:

Izblendajte zajedno slanutak, ciklu, tahini pastu, češnjak, maslinovo ulje, limun, kumin, sol, papar i “tekućinu” iz konzerve u kojoj je bio slanutak (mi ostavimo jednu trećinu da humus bude gušći, a vi ukoliko želite da bude rijeđi slobodno stavite više). Dobivena smjesa treba biti glatka. Humus poslužite kao namaz ili umak. Obavezno jedite s toplim (idealno prepečenim) tortiljama ili grčkim „pita“ kruhom koje umačete u humus.

Slatke priče Palačinke s džemom od trešanja (imamo recept!) i mousse od bijele čokolade – sve smo rekli, na vama je da odmah isprobate! sezonski Već dugo cvjetove tikvica punjene sirom pripremamo po ovom receptu jer nadjev je – božanstven! Domaće Otvaramo sezonu punjene paprike s receptom uz koji ovo obožavano jelo uspijeva i totalnim početnicima
Skupa pogreška
Htio je ispasti faca, a onda je napravio potez zbog kojeg je odmah požalio
Briga o okolišu
Dosta je plastike: evo kako izgleda održivo pakiranje budućnosti
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.