Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'je li moguće?'

Kolega ju je slučajno ubacio u grupu na Facebooku, a onda se šokirala kad je doznala nešto o sebi

eleanor henry
Foto: Facebook
1/4
10.11.2016.
u 08:57

Slučajno ubacivanje u grupu omogućilo joj je da pogleda sve poruke koje su prije napisane, do trenutka njezina izlaska iz grupe. I to što je vidjela – šokiralo ju je

Jedna je 22-godišnja studentica iz Australije sasvim slučajno doznala nešto što joj kolege s fakulteta rade iza leđa.

Naime, jedan od kolega je sasvim slučajno Eleanor Henry "ubacio" u grupu na Facebooku, ali je odmah i "izbacio".

No, slučajno ubacivanje u grupu omogućilo joj je da pogleda sve poruke koje su prije napisane, do trenutka njezina izlaska iz grupe. I to što je vidjela – šokiralo ju je.

U grupi se vodio razgovor o njoj. I to za nju nimalo ugodan. Opisivalo ju je se kao seksualni objekt, čak su je nazvali i "biciklom" i jedan od kolega je napisao da bi mogla otići na odmor u Tajland jer tamo ima muškaraca kojima treba "vožnja".

Pisalo se i kako bi jedan od muškaraca iz grupe mogao pitati Eleanor da mu pokaže dio tijela "otkud urinira jer to pali u 9 od 10 slučajeva".

Kada je sve ovo vidjela, Eleanor je bila prestravljena i postiđena. Osim neukusnih poruka, u grupi su se izmjenjivale i njezine fotografije.

Foto: Facebook/ Naš potok

Nakon što je razgovarala sa svojom sestrom, nakon tuge i osjećaja srama, počela je osjećati ljutnju i sve jaču želju da nešto poduzme.

Odlučila je sve te poruke iz grupe objaviti javno. Nakon toga dobila je mnoštvo poruka podrške i osude muškaraca iz grupe, a onda su se neki prozvani muškarci "prestrašili" i javili se Eleanor s molbom da ne objavljuje te poruke jer je "sve bila šala i može se krivo shvatiti".

Eleanor je muškarcu odgovorila da je to što su napravili bilo itekako loše i da je jasno vidljivo na koji način su o njoj razgovarali te da nitko to ne može shvatiti kao šalu.

Uz objavljene postove iz grupe, napisala je: "Pozdravite moje kolege s Melbourne Universityja. Zbog ovoga ću umrijeti kao feministica. Ovo je 2106. godina. Vratimo se u prošlost u vrijeme kada moramo opet voditi razgovore o jednakosti spolova."

Jedan od muškaraca iz grupe poslalo joj je poruku kako mu je žao ako su je poruke uznemirile i uvrijedile. Napisao joj je da on nju niti ne poznaje te da nije ni mislio ništa ozbiljno od svega što je u grupi izrečeno. Iako mu je rekla da joj se dalje ne obraća, muškarac je i dalje pokušavao izgladiti situaciju s namjerom da Eleanor obriše objavljene poruke, no nije mu to pošlo za rukom.

>>Zašto majke objavljuju toliko fotografija svoje djece na Facebooku?

Komentara 9

DU
Deleted user
12:10 10.11.2016.

Kakva drama u Australiji hoće li spustiti zbog ovog zastave na pola koplja... Jbt ovakvi članci su se nekada objavljivali u časopisima za djecu do 4 razreda osnovne škole...

ZO
zoom
12:44 10.11.2016.

koji šrot od "članka"...meni bi bilo neugodno tu staviti svoje ime i prezime

PP
pp
11:20 10.11.2016.

O čemu vi pričate? Jel cijeli svijet poludio? 96% muškaraca tako priča s drugim muškarcima o ženama. 4% su ped*ri. No nekad i oni tako komentiraju u muško društvu da se uklope :) Mislim koji je vama vrag? Da muški komentiraju za zgodnu žensku da bi ju kresnuli. I ona zbog toga "osjeća ljutnju"...Pa to je ono čim se mi bavimo :) Da se muškarci nisu cijelu povijest bavili planovima kako da neku žensku kresnu ne bi svita bilo :)) No na kraju da se i ja intimno ispovijedim, i ja sam imao na prvu slične misli kao ti "odvratni muškarci" (novogovor, prije bi rekli samo muškarci :) ali kad sam vidio da bulazni da je feministica ne pada mi na pamet više pa da je zadnja žena na svijetu. Feministice, fuj, fuj, fuj :) Tako da Eleanor ne brini, samo reci da si feministica i nikome više neće pasti pa pamet da pomisli na jelte određene aktivnosti s tobom. PS. Ovo je ženski šovinizam i treba mu stati na kraj. Perfidni pokušaj žena da nametnu ženske standarde ponašanja muškarcima. Očita diskriminacija i seksizam prema muškarcima. Sram te bilo! Pravda za švalere! Pravda za muškarce! Naše je Bogom dano pravo da pričamo o ženama na taj način. Kad nas ne čuju :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije