Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Jeste li čuli za pojam kovidiot i zašto neki baš imaju jaku potrebu to biti

Ljudska sebičnost koja se drastično pokazala u cijeloj pandemiji s koronavirusom sada je dobila i svoj naziv - covidot.
24. ožujka 2020. u 16:00 4 komentara 5833 prikaza
Foto: Facebook

Na stranici urbandictionary.com osvanuo je novi pojam koji označava ljudsku sebičnost i glupost vezanu uz koronavirus - kovidiot (covidiot). Opisuje sve ljude koji ignoriraju zdrav razum pandemije koronavirusa u svijetu, savjete, putuju i nepotrebno se socijaliziraju. Panično kupuju namirnice i gomilaju zalihe toaletnog papira. 

Neke od zanimljivih definicija glase:

"Osoba koja leti u zonu pandemije na odmor s djecom, a nije sigurna hoće li se moći vratiti u svoju zemlju. Dijeli fotografije na društvenim mrežama."

"Stvorenje koje ignorira jednostavne upute i stavlja tuđe živote u opasnost."

"Tupavac koji ne čita vijesti već sve 'pretpostavlja' i kao hrčak skuplja zalihe."

"Glupa osoba koja ignorira napomenu da se socijalno distancira i pomaže u daljnjem širenju koronavirusa."

"Osoba koja odlazi vidjeti baku, koja kupuje zalihe toaletnog papira i koja se ne štiti. Dakle, ne nosi masku i rukuje se."

Kako pravilno oprati ruke, pogledajte u videu:

lijepa inicijativa Australska knjižara biciklom dostavlja knjige u doba koronavirusa Našli su način Koronavirus ih nije spriječio u druženju: Najbolji primjeri socijalnog distanciranja Fabiola Parralo Macias Budimirov suigrač Ljubav u doba koronavirusa: Zaprosio ju je, znao je da će to biti ona otkad ju je ugledao
Dr. Gordan Lauc
VAŽNO OTKRIĆE
Lauc: Napokon je jasno zašto se virus brzo širio
NP Plitvička jezera
Što vidjeti?
Što sve trebate znati posjećujete li Nacionalni park Plitvička jezera: Gdje vas čekaju fine ličke delicije, a doznajte i što je novo u obilasku Nacionalnog parka
 • Duslikr:

  Na žalost pročitao sam i ovaj članak.

 • Deleted user:

  Onda su Svedi svi kovidioti, skole rade, granice otvorene, promet radi, sve radi. Bit cemo mi idioti kad svi ostanu bez posla, i onda naravno dodjemo do toga da nacija mora imati imunitet. Svedi ne cekaju cjepivo jer ga ne ... prikaži još! zele. Zadnje zbog svinjske je prema rezultatima na misevima uzrokovalo neplodnost svih prije puberteta tada. Tad su se svedi cudili poljacima koji nisu uvezli cjepivo. A koje ce cjepivo protiv covid 19 imati nus pojave, a nama narede cijepljenje bas kao svedi tada svojima? Necemo biti covidioti vec crovidioti ili samo hidioti.

 • Avatar Xsavi Zelton
  Xsavi Zelton:

  "... ne nosi masku i rukuje se..." - a nama govore mjerodavni da maska nije nužna, a bez nje ćemo ispasti kovidioti