Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi projekt

Jamie Oliver pokrenuo vlastitu liniju etičke hrane sa 12 proizvoda

jamie
Arhiva VL
08.09.2011.
u 17:08

O novom televizijskom showu, kaže, ne razmišlja, trenutačno je posvećen brizi o prehrani djece u britanskim školama i pisanju svog vrlo čitanog bloga

Jamie Oliver, britanski kuhar čiji je kulinarski šou “Goli kuhar” najzaslužniji za popularizaciju i prisutnost “visoke” kuhinje među običnim smrtnicima, nakon nekoliko propalih projekata pokrenuo je vlastitu liniju etičke hrane koja će se prodavati u trgovinama poznatog lanca Sainsbury's. Ovaj će put Oliver, čiji je projekt uvođenja zdrave prehrane u američke škole završen neslavno, pokušati animirati britansku javnost na veću konzumaciju ribe.

- Više od 50 posto populacije jede premalo ribe ili jede ribu koja je tovljena, a ja im pokušavam ponuditi zdraviju varijantu, ali ne i skuplju. Odnosno pravo na izbor. Hrana pod mojom etiketom zajamčeno je organska, a životinje nisu patile ni na koji način. Naša slanina dobila je najbolje ocjene na testu, a najjeftinija je u kategoriji organskih proizvoda - kazao je Oliver na predstavljanju projekta.

Njegova etička hrana zasad se sastoji od 12 proizvoda. O novom televizijskom showu, kaže, ne razmišlja, trenutačno je posvećen brizi o prehrani djece u britanskim školama i pisanju svog vrlo čitanog bloga.

Ključne riječi

Komentara 13

FE
Felicijen
16:06 09.09.2011.

Što je to etička hrana? Hrana s etiketom kao što se spominje u tekstu ili u nekakvoj vezi s etikom!?

PR
propalica
19:48 08.09.2011.

jamie oliwer i visoka kuhinja u jednoj rečenici? taj tip je šarlatan kojeg niti jedan kuhar ne doživljava ozbiljno jer nema veze s vezom...svatko tko je u stanju u tanjur jela ugurati šaku punu ružmarina nije normalan

RP
re_plik
14:30 09.09.2011.

a jeb***, tip je milijarder a vi nemate ya postenu kilu krmenadli.. pa sad, tko je tu bedast..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije