Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjene na tijelu

Izbacila je meso iz prehrane i evo što joj se dogodilo

Meso
Foto: Thinkstock
25.08.2015.
u 17:56

Gubitak kose, kronična iscrpljenost i sve učestaliji psihički slomovi natjerali su Debbie da potraži liječničku pomoć. Uzrok lošem općem fizičkom stanju nemalo ju je iznenadio

Nakon više od dvadeset godina vegetarijanstva Debbie Dixon iz Londona primijetila je promjene na svom tijelu. Iako je svoje stanje u početku pripisivala napornom radnom tempu, gubitak kose, kronična iscrpljenost i sve učestaliji psihički slomovi natjerali su ovu 35-godišnjakinju da potraži liječničku pomoć.

Uzrok lošem općem fizičkom stanju nemalo ju je iznenadio. Krivac za zdravstvene tegobe ove mlade Engleskinje bio je nedostatak mesa na jelovniku zbog čega je razina željeza u njezinu organizmu bila izuzetno niska. 

– Nikada nisam imala problema s težinom, no smatrala sam da je vegetarijanstvo odličan način da zadržim liniju. Ipak, kada sam otišla u bolnicu, pretragama je ustanovljeno da je razina željeza u mom organizmu katastrofalno niska. Zadržali su me nekoliko sati tijekom kojih sam dobivala infuziju, a zatim sam dobila terapiju koja se sastojala od vrlo velikih doza željeza u sljedećih šest mjeseci uz vrlo neugodne nuspojave – ispričala je Debbie za Daily Mail

Nakon nekoliko tjedana terapije i uvođenja mesa u prehranu njezino zdravstveno stanje znatno se poboljšalo. 

– Osjećala sam se puno bolje, imala sam više energije, a moja kosa konačno se obnovila. Sada jedem meso dva puta dnevno. Sve, od odreska pa do piletine. Nikada ga više neću izbaciti iz svog jelovnika – zaključila je Debbie.

>>Četiri posto Hrvata živi bez mesa

>>Djeca vegani rjeđe na udaru dijabetesa, astme i anemije

Komentara 105

K0
KONJINA4.0
19:59 25.08.2015.

jedi meso, ne jedi meso, jedi meso, ne jedi meso....ajte svi u tri pljačke materine, jedite šta god hoćete narode, samo umjereno

Avatar TvojUjko
TvojUjko
19:56 25.08.2015.

Meso je zakon, sav životinjski svijet živi na mesu, naši Slavonci jedu meso ujutro, u podne , navečer i svi su živi i zdravi, a vegeterijanci izgledaju kao da su gladni kruha..

Avatar krajišnik1
krajišnik1
20:25 25.08.2015.

i još veli baba..da sam znala...davala bi,..nebi se branila..ma šta davala..i nudila bi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije