Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dva vrijedna priznanja

Hrvatska proglašena najboljim odredištem za kruzere u 2009.

plivanje s dupinima
PRESNIMIO Izak Vrtaric / VLM
19.02.2010.
u 16:58

Domaćem turizmu ovih je dana stigla još jedna nagrada; dobitnik je Mali Lošinj, a priznanje za odgovoran turizam predstavnici će dobiti na sajmu u Milanu.

Hrvatska je uz Tursku, prema ocjeni Cruises News Medije, proglašena najboljim odredištem za kruzere u 2009. godini. Na dodjeli nagrade "Excellence Cruise Awards” u Španjolskoj sudjelovali su i zaslužni; ravnatelj lučke uprave Dubrovnik Vlaho Đurković, ravnatelj lučke uprave Zadar Ivica Burić te Marijan Petković iz lučke uprave Šibenik. Nagradu je preuzela Sanja Jelić, direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Španjolskoj.

Nagrade su, inače, dijeljene u kategoriji za najbolju zabavu na brodu (Quail Travel Group), najbolju luksuznu kruzing kompaniju (Silversea Cruises), najbolji brod na Mediteranu (MSC Splendid), najbolji itinerer (Costa Cruceros), najbolju međunarodnu luku (Venecija i Malta), itd. Inače, lani je s Venecijom nagradu dijelio Dubrovnik.

Nagrada dolazi kao priznanje rastućem turističkom segmentu; broj putnika koji su posjetili Hrvatsku kruzerima u zadnje se četiri godine udvostručio i u prošloj godini dosegao brojku od milijun putnika.

 Ovo, inače, nije jedina nagrada za hrvatski turizam ovih dana. Talijanski strukovni turistički časopis Agenzia di viaggi na sajmu turizma u Milanu dodjeljuje Malom Lošinju prestižnu međunarodnu nagradu za odgovoran turizam. Lošinj je dobitnik nagrade ponajprije zbog dupina i projekta Plavi svijet. Agenzia di viaggi četiri je desetljeća najvažniji strukovni časopis o turizmu u Italiji, a šalje se na adrese 9800 putničkih agencija.

Komentara 2

BT
bili-tartuf
17:41 19.02.2010.

dojdite nam sa $oldima...!!

IU
Interventni Uklopničar
22:02 19.02.2010.

Potpuno se slažem, Hrvatska je idealno mjesto za kruzere, e sad je pitanje koliko je idealna za turiste na tim kruzerima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije