Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hamburgeri, kobasice...

Evo što će vam se dogoditi ako jedete fast food 5 dana zaredom

hamburger
Foto: Ilustracija DPA/PIXSELL
18.04.2015.
u 10:23

Prema novoj studiji iz Virginia Tech, samo pet dana konzumiranja masne hrane može promijeniti način na koji tijelo obrađuje hranjive tvari.

Ako se hranite zdravo, vjerojatno ste barem jednom pomislili kako možete jesti "fast food", odnosno masnu hranu pet dana zaredom, a da tijelo ipak ne "trpi" previše?

Prevarili ste se.

Prema novoj studiji iz Virginia Tech, samo pet dana konzumiranja masne hrane može promijeniti način na koji tijelo obrađuje hranjive tvari.

Istraživači su u istraživanje uključili 12 mlađih muškaraca koji su se tijekom istraživanja hranili kobasicama, hamburgerima, keksima, sirevima... Iako se za to vrijeme nisu udebljali, sposobnost mišića da obradi glukozu bila je prekinuta.

Većina energije potrebne tijelu dobiva se iz ugljikohidrata (glukoza) i masti. Mišići "razbijaju" glukozu i pretvaraju je u energiju.

Promjena u tim procesima razgradnje glukoze povećava rizik od nastanka zdravstvenih problema i obolijevanja od dijabetesa, piše Yahoo.

>>5 načina kako vas 'navlače' da kupujete više 'junk' hrane

Komentara 9

Avatar domacislavonski.kulen
domacislavonski.kulen
14:27 18.04.2015.

Zato treba jesti domaće kobasice i slaninu, a umjesto ulja koristiti mast.

Avatar Ironman0105
Ironman0105
19:54 18.04.2015.

Klikom na Yahoo doci cete do originalnog clanka koji govori o masnoj hrani, ne o fast food.Nadalje cete primijetiti da su mladice hranili tijestom sa sirom, jelima spravljanima s putrom, i malim sendvicima s kobasom. Dakle, opet je netko u vecernjem katastrofalno preveo jednostavan clanak s interneta. Kao i uvijek.

Avatar Semper5
Semper5
01:48 19.04.2015.

Evo što se dogodi kad novinar nešto "napola" pročita i još manje razumije. Ne, bazalni metabolizam nije "održavanje temperature", već održavanje vitalnih funkcija. Ne, ketoza ne prekida sposobnost razgradnje glukoze. Ne, ketoza ne izaziva dijabetes i na kraju - ne, ne postajemo pretili zbog masne hrane, već od pretjeranog unosa uhljikohidrata, odnosno šećera. Kad pišete o nečemu, barem se osnovno informirajte jer pišete gluposti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije