Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mala škola koktela

Dozvola za miksanje: Smatrate li se pravim frajerom ova 3 koktela morate znati napraviti. Učite od majstora!

Sandra Šimunović/Pixsell
15.01.2022.
u 14:20

Dominik Bečvardi, vlasnik koktel-bara Peaches & Cream na zagrebačkoj Trešnjevci svoje bogato znanje i iskustvo u pripremi alkoholnih pića svakodnevno prezentira oduševljenim gostima. Osim klasičnih koktela, u Peaches & Cream baru možete isprobati i Dominikova signature pića u koja ćete se odmah zaljubiti.

Na pitanje kad je pristojno vrijeme u danu da se popije koktel, Dominik odgovara kad god poželite. Naravno, za sve postoji mjesto i vrijeme pa ovi kokteli koje ćete danas naučiti pripremiti najbolje pristaju u jedno lijeno popodne kad želite svom životu dati malo elegancije i glamura.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Old fashioned

Sastojci:

50 ml bourbona (preporuka Woodford Reserve)

10 ml šećernog sirupa

3 uštrcaja Angostura bittera

2 uštrcaja Orange bittera

Priprema:

Sve sastojke ulijte u nisku čašu preko kockica leda i promiješajte dok led ne pusti dovoljnu količinu vode da omekša koktel. Dekorirajte koricom naranče.

Old fashioned je klasični koktel koji se vratio na velika vrata, a namijenjen je svim obožavateljima ozbiljnih pića u kojima mogu uživati i uz kvalitetnu cigaru

17.06.2021., Zagreb- Kokteli iz Peaches & Cream Bara."nPhoto: Sandra Simunovic/PIXSELL"n "n
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

Old fashioned girl

Sastojci:

40 ml bourbona

10 ml mezcala

10 ml šećernog sirupa

10 ml apsinta infuziranog jagodama

2 uštrcaja angostura bittera

Priprema:

Sve sastojke ulijte u čašu preko leda te promiješajte dok led ne pusti vodu i omekša koktel. Prije posluživanja ukrasite jestivim cvijetom po želji. Prelijte u dobro ohlađenu čašu.

17.06.2021., Zagreb- Kokteli iz Peaches & Cream Bara."nPhoto: Sandra Simunovic/PIXSELL"n "n
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL/RTL

Boulevardier

Sastojci:

30 ml bourbona (Woodford Reserve)

30 ml crvenog vermoutha

30 ml camparija

Priprema:

Sve sastojke ulijte u nisku čašu preko leda i promiješajte dok led ne pusti dovoljnu količinu vode da omekša koktel. Dekorirajte koricom naranče.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije