Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRALIJA

Čudesni Bungle Bungles

Bungle Bungles
BungleBungles.net
17.03.2010.
u 08:19

Jedinstveni kameni tornjevi dio su nacionalnog parka Purnululu smještenog u zapadnoj Australiji.

Jedinstveni kameni tornjevi visoki do 400 metara poznati su pod nazivom Bungle Bungles, a dio su nacionalnog parka Purnululu smještenog u zapadnoj Australiji. Pješčani kamen od kojeg su ove formacije sastavljene stariji je od 350 milijuna godina. Najfascinantniji od tornjeva su Cathedral Gorge, divovski prirodni amfiteatar gdje jeka dobiva sasvim novu dimenziju, te Echidna Chasm, uzak kanjon s visokim liticama koje sjaje na suncu stvarajući potpunu pomrčinu u podnožju.

Do ovog australskog čuda prirode moguće je doći cestom od grada Halls Creek koji je udaljen 190 km, a najbolje vrijeme za posjet je tijekom travnja i svibnja, kada započinje suha sezona, a izvan glavne turističke sezone. Za put je najbolje unajmiti džip, kojim će biti moguće stići i do najskrivenijih predjela nacionalnog parka, a odlučite li vidjeti uistinu više od prosječnog turista, morat ćete biti spremni i na kampiranje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije