Naslovnica Lifestyle Putovanja

Croatian Hot Air Balloon Rally 2019

Od 1.5. do 5.5. 2019 nebom iznad Zagorja zavladati će baloni na vrući zrak!
29. travnja 2019. u 15:39 769 prikaza
Croatian Hot Air Balloon Rally 2019

Krapinsko-Zagorska Županija i Balon klub Zagreb vas već treću godinu zaredom s ponosom pozivaju na najšareniji outdoor event godine - međunarodni festival balona na vrući zrak Croatia Hot Air Balloon Rally, koji na nebo iznad Zagorja ove godine dovodi 17 balonaških ekipa iz cijele Europe. Festival će se održati od 1.5. do 5.5. 2019, a lokacija uzlijetanja biti će Krapinsko Zagorski Aerodrom Rudolfa Perešina u Gubaševu kraj Zaboka, te pansion Stara Škola u Sv. Križu Začretje.

Upoznajte najbolje jahačke rute u Hrvatskoj UŽITAK NA OTVORENOM Ova plemenita bića imaju mnoge terapeutske i zdravstvene učinke

U pet dana Rallya će se za tako za kup Krapinsko-Zagorske Županije natjecati timovi iz Austrije, Francuske, Latvije, Makedonije, Nizozemske, Njemačke, Slovenije, Velike Britanije i naravno Hrvatske. Rally će ove godine okupiti i neke od najboljih žena pilota svijeta te će se tako hrvatskoj reprezentativki u letenju balonima na vrući zrak, Mariji Petrić Mikloušić, pridružiti još i Inga Ūle iz Latvije, Elisabeth Kindermann-Schon iz Austrije te Sanne Haarhuis iz Nizozemske.

Posjetitelji će imati priliku doživjeti i jedinstveni balon „Svečanost cvijeća“ koji je oslikan motivima istoimene slike velikog hrvatskog slikara naivne umjetnosti Ivana Rabuzina, a dio posjetitelja imati će priliku i sami se uzdići na kratki vezani let s trenutačno najvećim registriranim balonom u Republici Hrvatskoj – balonom Geopriče Parka Prirode Papuk.

Usim uzbudljivih uzlijetanja šarenih balona iz cijele Europe, posjetitelje čekaju i edukativne šetnje kroz kupolu balona u kojima će se moći iz prve ruke naučiti sve o ovim fantastičnim letjelicama, muzički program, gastro ponuda Punkt Beer Housea i Submarine Burgera te predstavljanje ponude OPG-ova iz Krapinsko-Zagorske Županije. Uz to, u srijedu 1. svibnja te u subotu, nedjelju 4. i 5. svibnja u 20:00h planirani su spektakli noćne iluminacije balona kad se okupljeni baloni, nakon zalaska sunca, uz pomoć gorionika osvjetljavaju i stvaraju vizualno očaravajuće prizor divovskih lampiona.

Jutarnji letovi kreću već u 07:00h, program za posjetitelje kreće u 16:30h, a popodnevna uzlijetanja balona planirana su za 18:00h. Ulaz na Rally je besplatan.

Pratite naše Facebook i web stranice za sve novosti i detalje oko nadolazećeg eventa i pripremite se na vikend pun uzbuđenja i iznenađenja, a kako je izgledalo prošle godine najbolje možete vidjeti u našoj fotogaleriji i na ovom fantastičnom videu talentirane MESMERISED ekipe.

*NAPOMENA: Baloni su uvelike ovisni o vremenu i stoga pratite naše facebook stranice www.facebook.com/pg/CroatiaHotAirBalloonRally za najnovije informacije oko vremena polijetanja i rasporeda aktivnosti.

Balloon Club Zagreb
Grge Novaka 53 10361 Sesvetski Kraljevec, Zagreb, Croatia
Phone + 385 98 234 441 / + 385 98 41 51 61
E-mail – info@baloni.hr
www.baloni.hr

Hrvatska – raj za bicikliste MOŽE I SKELAMA Najbolje biciklističke rute u Hrvatskoj: Otkrijte rutu Željezne zastave

OPĆE INFORMACIJE

GDJE

ZABOK Krapinsko Zagorski Aerodrom

N 46o 00' 45 98" i E 015o 51' 36 46"

http://www.zagorje-aerodrom.hr/en/

Restoran i pansion Stara Škola

Mirkovec 16, Sv.Križ Začretje, Hrvatska. Tel: 049/228-091

http://stara-skola.hr

KADA
1.5. – 5.5. 2018

ORGANIZATOR
Balon klub Zagreb
Krapinsko-Zagorska županija

RASPORED

Srijeda, 1.5.
16:30h Press konferencija –(Krapinsko Zagorski Aerodrom)

17:00h Otvaranje Rally-a, Mala škola balonaštva, muzički program (Hands & Voice band), gastro ponuda (Submarine Burger, Punkt Beer House)

18:00h Popodnevni let – masovno uzlijetanje balona

20:00h Spektakl noćne iluminacije

Četvrtak, 2.5. - Petak 3.5. (Krapinsko Zagorski Aerodrom)
16:30h Mala škola balonaštva, muzički program (DJ Pill Jackson i DJ Rea), gastro ponuda (Submarine Burger, Punkt Beer House)

18:00h Popodnevni let – masovno uzlijetanje balona

Subota 4.5. (Krapinsko Zagorski Aerodrom)
16:30h Mala škola balonaštva, muzički program (Trnje Live Acoustic Band), gastro ponuda (Beer house Punkt, Submarine Burger)

18:00h Popodnevni let – masovno uzlijetanje balona

20:00h Spektakl noćne iluminacije

Nedjelja, 5.5. (Pansion Stara škola)
17:00h Mala škola balonaštva, gastro ponuda (Pansion Stara škola)

18:00h Popodnevni let - masovno uzlijetanje balona (Pansion Stara škola)

20:00h Spektakl noćne iluminacije (Pansion Stara škola)

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas