Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravlje i sport

Čokoladno mlijeko - magični napitak za sportaše nakon teških napora

cokoladno mlijeko
26.12.2009.
u 18:00

Znanstvenici objašnjavaju kako se prednost čokoladnog mlijeka u odnosu na napitke koje inače piju sportaši sastoji u prisutnosti kalcija te efikasnijoj apsorpciji u organizam

Skupina američkih znanstvenika tvrdi da je čokoladno mlijeko jedan od najdjelotvornijih napitaka za oporavak sportaša nakon fizičkih napora.

U istraživanju provedenom na Sveučilištu Indiana sudjelovala je skupina sportaša od kojih su neki nakon prve serije iscrpljujućih vježbi i prije druge serije velikih fizičkih napora uzimali različite energetske napitke namijenjene nadomještanju tekućine i ugljikohidrata te obično čokoladno mlijeko s niskom razinom masnoća.

Pokazalo se da čokoladno mlijeko omogućuje postizanje za prosječno 50% boljih rezultata u drugoj seriji vježbanja. Znanstvenici objašnjavaju kako se prednost čokoladnog mlijeka u odnosu na napitke koje inače piju sportaši sastoji u prisutnosti kalcija te efikasnijoj apsorpciji u organizam.

Ključne riječi

Komentara 1

CR
crnac
19:47 26.12.2009.

super sad znak sta treba uzet kad idem petu partiju sa zenom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije