Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne trpite!

Često zadržavate mokraću? Prestanite to raditi, evo što se može dogoditi

wc
Foto: Thinkstock
19.04.2018.
u 18:05

Koliko god mislili da je zadržavanje mokraće bezazleno, nikad ne znate kako će vaše tijelo reagirati

Postoje trenuci u kojima jednostavno ne možete istoga trenutka otići na toalet mokriti iako vas jako tjera. Primjerice, kada se vozite tramvajem ili autobusom kući s posla.

No ako trpite jer ste u gužvi i žurite se nešto dovršiti na poslu ili ste kod kuće, zaustavite se na trenutak i krenite na toalet. Jer koliko god mislili da je zadržavanje mokraće bezazleno, nikad ne znate kako će vaše tijelo reagirati, a u nastavku doznajte što se može dogoditi.

Prsnuće mjehura
Događa se vrlo rijetko, ali i to je moguće. Mokraća tada odlazi u trbuh te je nužna hitna operacija. Vjerojatnije je ipak, ako često zadržavate mokraću, da će se mjehur jednostavno rastegnuti. Mišići zbog toga slabe pa je vrlo vjerojatno da ćete se pomokriti iako to ne želite.

Infekcije
Predugo čekanje za odlazak na toalet povećava rizik od urinarnih infekcija. Zadržavanje mokraće može potaknuti rast bakterija koje će vam zadati brojne probleme prilikom mokrenja. Ako vam mokraća postane puno tamnija i čudnog je mirisa, trebali biste posjetiti liječnika.

Inkontinencija
Zbog prečestog zadržavanja mokraće može doći do inkontinencije, a stanje se pogoršava ako dodatno trpite.

Bubrežni kamenci
Zadržavanje mokraće povezano je i s nastankom bubrežnih kamenaca. Mogu izići s mokraćom, no kada su veći, potrebna je operacija.

Bol
Ono što se najčešće događa ako predugo trpite jest - bol. Zadržavanje mokraće je bolno, mišići su stalno u grču i normalno da vam nije ugodno.

Ključne riječi

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
18:05 19.04.2018.

to moze biti opasno nikad ne valja zadrzavat mokraću šta prije u wc

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije