Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Caritas do jučer za Haiti skupio 3,4 milijuna kuna

Predstavnici Caritasa pozivaju građane da i dalje iskazuju solidarnost i prema Haićanima i prema stradalima od poplava u Hrvatskoj.
16. veljače 2010. u 19:00 2 komentara 4 prikaza
Haiti curica s vodom
Foto: AFP

Od potresa u Haitiju 12. siječnja do jučer Hrvatski Caritas je prikupio 3, 4 milijuna kuna. Istoga dana Caritas je pokrenuo i akciju prikupljanja pomoći stradalima u poplavama u Hrvatskoj. Na taj je račun do jučer sjelo 284.000 kuna.

Caritas poziva građane i tvrtke u Hrvatskoj da unatoč krizi i recesiji i dalje budu solidarni sa stradalima. U akcije prikupljanja pomoći za stradale od potresa u Haitiju i poplava u Hrvatskoj moguće je uključiti se uplatom na žiro-račun HC-a kod PBZ-a: 2340009 – 1100080340 (za Haiti je poziv na broj 10, a za poplave 13).  

Stanovništvu razrušenog Haitija pomaže se i pozivom na donacijski telefon 060 9010, a vjernici priloge mogu predati i u svim župama diljem Hrvatske. Uplate se primaju i na internetu na www.caritas.hr.

Ouverture de la 57ème édition du Festival de la Télévision de Monte-Carlo
SKLADAN BRAK
Ljubavna priča slavnog glumca i srpske liječnice: 'Nisam imala pojma tko je on'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • sikert:

    za postradale u poplavama u Hrvatskoj nitko nije pravio koncert. Koncert i rauzgovori sa poznatim osobama putem telefona jer i HT mora uzeti dio kao i država PDV na svaki poziv.Piše \"...vjernici priloge mogu predati i u svim župama diljem ... prikaži još! Hrvatske.Uplate se primaju i na internetu...\" Pa zar Vi mislite da ta lova bude došla iz popovskih ruku do Haitija?.Pogledajte imovinu i zgrade njihove. Imaju zgradurine u kojima nitko ne živi a na biskupskom dvoru navečer svijetli samo u par soba ali im je zato vozni park impresivan.a kakva pomoć za Haiti. Da li ću dobiti uplatnicu u župnom uredu na iznos koji im budem dao.Još jedan način da se u euforiji pomoći popovi malo \"omaste\".Oni žive u svom svijetu i samo traže a ništa ne daju.50 godina su se gradile crkve i živjeli su od milodara, posveta kuća, svatova, krstitki, a sada još i od države dobiju svake godine pozamašne svote i još im ni to nije dosta.Oni se u krizi ničega ne odriču mada bi trebali i oni data svoj doprinos krizi.