Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Avantura i prirodne ljepote Paga za doček Nove – Lonely Island Retreat morate doživjeti

Lonely Island Retreat
13.12.2023.
u 14:44

Za doček Nove godine desetljećima su se birale najluđe lokacije, veliki partyji i velike gužve. Međutim, kako sve više ljudi živi užurbanim stilom života, mir, tišina i priroda sve su češći odabir za najluđu noć.

Sa željom da se odmaknemo od uobičajenog blještavila, sve nas više bira lokacije koje su nam sinonim za odmor, punjenje baterija, otkrivanje prirodnih ljepota i posebnosti.

Lonely Island Retreat na otoku Pagu, tzv. Mjesečevom otoku, nudi sve to, te je postao je prava atrakcija. Na najluđoj party plaži Zrće zimi nema buke i mnoštva ljudi, ali zato postoje kućice iz snova, kulinarski užici, mnoštvo pješačkih i biciklističkih staza i naravno – pogled na najljepše more.

Donosimo vam savršenu ideju za opuštanje u dvoje ili s većim društvom u kućicama u kojima ćete htjeti ostati – sve do ljeta. Dizajnirane da se uklapaju u prirodu, svaka od Lonely Island Retreat kućica nudi vlastitu posebnost, ovisno o tome dolazite li u manjem ili većem broju. Ako ste zainteresirani za potpunu privatnost sami ili u paru, Studio Lodge je savršen izbor. Hillhouse, kuća na brežuljku, pružit će vam spektakularan pogled na mirno more i stabilne planine. Potpuno je opremljena i izolirana, kao stvorena za chillanje. Beach house s dvije spavaće sobe i dvije kupaonice, te veliki dnevni boravak, osigurat će da ostanete fokusirani na opuštanje i ostavljanje briga. Za koju god se opciju odlučili (i s kim god), osoblje vam je uvijek na raspolaganju za sva vaša pitanja. I da, svaka kućica ima svoju kuhinju, i veliku terasu. Zvuči kao zen. Naravno, u blizini su i wellness te spa sadržaji za dodatnu relaksaciju.

Ideja za provod na otoku Pagu, neće vam nedostajati, riječ je o otoku koji pruža nesvakidašnje iskustvo odmora. Lokalno poznata pod imenom Fortica, ova drevna utvrda prvo je što uočite nakon prolaska mosta kada stignete na otok. Prema narodnoj predaju, Fortica je mjesto gdje su stanovnici dočekali i ugostili ugarskog kralja Belu IV. koji se skrivao od napada mongolske vojske. Moći ćete, primjerice, istraživati jedinstvene otočke geološke formacije, uključujući i poznati Paški trokut. Ako ste za hodanje, staza u blizini prekrasne plaže Ručica, pravo je mjesto za vas. Nosi naziv po Bowijevoj pjesmi „Life on Mars“. Jedan dan bi svakako trebali odvojiti i za stari grad Pag – tamo postoje lijepe ruševine koje se mogu vidjeti poput franjevačkog samostana i crkve Svete Marije sagrađene u 12. stoljeću. Na visini od 348 metara nadmorske visine nalazi se najviši vrh otoka Paga. Tu se nalazi crkvica posvećena svetom Vidu sagrađena u 14. stoljeću. Put do vrha je vrijedan truda znajući da se pogled koji čeka vidi jednom u životu. Nemojte propustiti ni stoljetne maslinike u Lunu, koji uspješno odolijevaju vremenu.

Nakon silnih aktivnosti slijedi gastronomija. Za svakog ljubitelja hrane, Pag ima više nego dovoljno autentičnih proizvoda za kušanje. Zbog reljefa Paga, ovce na otoku imaju jedinstvenu prehranu. Hrane se raznim ljekovitim biljkama i rijetkom travom prekrivenom solju koju donosi vjetar. Sve to rezultira da meso paške janjetine ima izvrstan okus, a svjetski gastronomi smatraju janjetinu vrhunskim specijalitetom. Iz istog razloga zbog kojeg je janjetina prožeta posebnim okusom, je i Paški sir najnagrađivaniji u Hrvatskoj. Neke od ovih okusa probajte u bogatoj restoranskoj ponudi koje ne nedostaje na otoku. Doživljaj zaokružite posjetom muzeju soli u gradu Pagu ili sirani te naučite nešto novo.

Sve što smo naveli razlozi su za bookirati zimske praznike na otoku Marsu. Ali požurite, trenutno je u tijeku posebna blagdanska ponuda koja je skoro pa rasprodana. Bilo da želite sami sebe počastiti mirom, tišinom, prirodom i pravim odmorom kao iz filma ili nekome pokloniti nešto posebno, Lonely Island Retreat mogao bi zaista biti pravi izbor.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije