Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika obljetnica

70 godina HGSS-a: Njihove društvene mreže obožavamo, a iza sebe imaju više od 10 tisuća akcija spašavanja

Nikola Ćutuk/Pixsell
25.02.2020.
u 07:00

Govoreći kroz brojke, iz HGSS-a kažu kako se češće spašavaju domaći, nego strani građani, u omjeru 80:20, a najviše akcija imaju zimi zbog veće posjećenosti planinarskim izletištima i skijališta.

Hrvatska gorska služba spašavanja ove će godine napuniti 70 godina postojanja - 25. travnja bit će točno sedam desetljeća od prve intervencije, a tim povodom, odlučili su javnosti približiti svoj rad kroz brojne aktivnosti. U svojem su sjedištu najavili svečanu proslavu i osvrnuli se na događanja iza njih, ali i sve što ih čeka u naredna dva mjeseca:  HGSS-ovci će prezentirati snalaženje u izazovnim situacijama, a za najmlađe će biti organiziranje edukacije na kojima će ih se podučavati o teorijskim znanjima i savjetima. 

Govoreći kroz brojke, iz HGSS-a kažu kako se češće spašavaju domaći, nego strani građani, u omjeru 80:20, a najviše akcija imaju zimi zbog veće posjećenosti planinarskim izletištima i skijališta. Ipak, i ljeti imaju pune ruke posla - primjerice, dok su 1998. zabilježili 96 akcija, 2018. ih je bilo čak 800. Ukupno, iza njih je više od 10 tisuća akcija spašavanja:

  • 500 akcija u planinama
  • 180 potraga
  • 270 intervencija
  • 30 akcija koje uključuju upotrebu helikoptera
  • 20 akcija na vodi.

U videu pogledajte zašto volimo i zašto je bitan HGSS:

Osim što neprestano djeluju na terenu te građanima dijele i vrijedne savjete kako učiti na tuđim greškama, a ne na vlastitim, HGSS-ovci su i izvrsni community manageri, a to dokazuju njihovi profili na društvenim mrežama, prvenstveno Twitteru. Osim što su poučne, njihove nas objave često i nasmijavaju, a koliko su genijalni, dokazuje i nagrada iz 2017. godine, kad su proglašeni komunikatorima godine. Osim što nas objavama uvijek nasmiju, šalju i važna upozorenja turistima i avanturistima, a najbolje smo izdvojili u nastavku: 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije