Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

5 univerzalnih savjeta za trendi proljetni outfit za svaki tip građe donosi vam GLAMI

modna tražilica GLAMI
Foto: GLAMI.hr
1/9
29.05.2023.
u 11:55

Napokon je došlo ono doba godine kada s veseljem možemo odbaciti tople kapute i jakne te oživjeti svoje modne kombinacije laganijim komadima.

Kožne jakne, vesele haljine i bezvremenski baloner ponovno će ugledati svjetlo dana. Što će biti hit ove proljetne sezone, što obavezno morate imati u ormaru i kako to iskombinirati da biste se osjećali odlično i bili ono što jeste? Odgovore ima jedinstvena modna tražilica GLAMI.

Baloner pristaje svima

Kvalitetan i bezvremenski baloner pouzdan je suputnik u svakoj prilici pa je time i neizostavan komad u svakom ormaru. Odjenite ga za radni sastanak, kavu s prijateljicom, romantično putovanje ili šetnju parkom i sigurno nećete pogriješiti. Možete ga nositi u bilo kojoj dobi, bilo da ste na početku radnog staža ili šećete s unucima.

Foto: GLAMI.hr

Njegova je prednost i što pristaje svim tipovima tijela. Ako se dičite punijim oblinama, obratite pažnju na položaj džepova kako biste lakše privukli pozornost na područja koja želite vizualno naglasiti, a prilikom odabira razmislite i o boji. Klasična bež boja može se zamijeniti za npr. kaki ili kremasto bijelu koje su u trendu ove sezone, dok su crna i tamnoplave nijanse popularne već dugi niz godina.

A kako ga kombinirati?

Ako ne želite odustati od uskih traperica, upotpunite ih kožnim natikačama i jednostavnom majicom, a za odličnu trendi kombinaciju krem baloner prebacite preko prugastog topa i hlača visokog struka i širokih nogavica.

S druge strane, ako ste pobornik ekstravagancije te vam ne manjka samopouzdanja, baloner možete samo zakopčati te nositi kao haljinu. Za taj modni odabir preporučamo vam baloner od lepršavog materijala kojeg ćete upotpuniti širokim remenom te salonkama na petu. Kladimo se da ćete biti zvijezda kamo god pošli!

Haljina na preklop koja će probuditi vašu ženstvenost

Obline su ono što nas čini posebnima i trebamo biti ponosne na njih. A samim time prilikom odabira modnih komada trebamo razmisliti o komadima koji naglašavaju upravo ono što želimo. Ženama koje vole svoje obline odlično pristaju haljine-košulje, koje su također na preklop, a čija je prednost to što najčešće imaju V izrez i remen koji može istaknuti struk i lijepo laska svakoj figuri. Za udoban ležeran izgled obujte bijele tenisice i preko ramena prebacite traper ili kožnu jaknu, a za poslovnu kombinaciju haljinu na preklop iskombinirajte sa salonkama ili gležnjačama na petu te pripijenim blejzerom.

Foto: GLAMI.hr

Sofisticirani blejzer je proljetni must-have

Bez sumnje, svi volimo proljeće koje nam donosi sunce, toplije vrijeme i duže dane. Međutim, to je i vrijeme kada su jutra i večeri različita godišnja doba, barem što se temperature tiče. Stoga se često čini kao da iz kuće izlazimo s puno slojeva odjeće koju onda nosimo sa sobom tijekom cijelog dana. Rješenje za ovaj problem može biti blejzer – elegantna produžena jakna, čak i od toplijeg materijala, koja će vas spasiti od više od jedne prehlade. Blejzer je stoga must-have odjevni predmet ove sezone pa ako ga već posjedujete ili ga planirate nabaviti, budite uvjereni da ćete biti primijećeni.

A kako ga uklopiti u modne kombinacije?

Ako je vaš odgovor uz dobro krojene hlače i bijele tenisice – dobili ste kombinaciju u kojoj ćete izgledat sjajno u svakoj prilici i u bilo kojoj dobi. Isprobajte i provjerene klasike: traperice, bijelu majicu, tenisice i blejzer ili pak boju i materijal blejzera uskladite s hlačama kako biste ostavili dojam da nosite odijelo. Ako je pak vani vrijeme hladnije, odjenite trenirku ili kardigan ispod ili čak potražite vunene, toplije blejzere.

Foto: GLAMI.hr

Cargo hlače i traperice

Basic komadi u vašem ormaru ove će sezone dobiti novo društvo. Riječ je o cargo hlačama koje će biti osnova posebno sportsko-šik stila. Birajte one sa suženim donjim dijelom ili sa potpuno širokim nogavicama, a kombinirati ih možete uz tenisice svih boja, posebno bijele koja će uljepšati svaki outfit. Ako vaš izbor padne na hlače širokih nogavica, uz njih iskombinirajte bijeli uski top, dok će onima užeg kroja završeno pristajati opušteni, prugasti pulover.

Traperice i traper godinama vječni su trend i nezaobilazni dio naših ormara. No, ove godine najavljujemo veliki povratak trapera u svim oblicima – bilo da je riječ o haljinama, jaknama, klasičnim hlačama ili, najvažnije, lakiranoj koži koja je najveću slavu doživjela 90-ih. Neosporna prednost traperica je njihova udobnost, a ako ih pravilno kombinirate, primjerice uz jednostavnu basic majicu ili prugasti top, možete stvoriti prekrasan, bezvremenski outfit. Ovaj modni komad bit će odličan odabir u danima kada imate puno obaveza, ali i kada ne znate za čime biste posegnuli i trebate nešto provjereno dobro.

Boje za svaku dob

Prošla su vremena kada su si žene uskraćivale određene modne komade jer su smatrale da ne odgovaraju njihovoj dobi. Naprotiv, danas se cijene smjelost i razigranost. Unesite boje u svoju garderobu i nemojte misliti da su takve kombinacije prikladnije mlađim uzrastima. Zaboravite crnu i birajte boje u kojima ćete zablistati. Ako ipak trebate više vremena kako biste se odvažili na promjeru, krenite s pastelnim bojama: baby plava, nježno ružičasta ili žuta nijanse su s kojima sigurno nećete pogriješiti.

Foto: GLAMI.hr

Ne bojte se uzoraka

Kad je riječ o boji, dajte sve od sebe. U svoj ormar dodajte haljine, bluze ili čak hlače s uzorkom, no svakako odaberite onaj koji će vam pružiti baš ono što želite. Pruge su sjajan primjer. Dok okomite lijepo izdužuju figuru i stoga su siguran izbor, vodoravne pruge vizualno šire i mogu osigurati učinak koji oduzima dah, na primjer kada želite malo vizualno proširiti ramena. Nemojte se bojati ni cvjetnih uzoraka koji su simbol toplijih mjeseci i pristaju svakoj figuri. I zapamtite – za sitnije figure poželjni su veći uzorci, dok će na obline bolje pristajati oni manji i sitniji.

Inspiraciju za još proljetnih komada potražite u GLAMI-jevom blogu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije