Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura

Znate li što je digitalno pripovijedanje? Prijavite se na besplatnu online radionicu

Udruga Prostor Plus organizira Online radionicu digitalnog propovijedanja u sklopu projekta Priče iza gradova koji se provodi u Rijeci. Odabrani/e polaznici/e na radionici će naučiti osnovne principe i tehnike digitalnog pripovijedanja i kako koristiti digitalne priče o tradiciji, običajima i kulturi svoga grada kao oruđe za promociju baštine.
04. svibnja 2020. u 11:34 2 komentara 172 prikaza
Foto: Prostor plus

Sljedeći tjedan počinje prvi od niza predavanja u sklopu Online radionice digitalnog pripovijedanja, gdje će polaznici imati priliku naučiti osnovne principe i tehnike digitalnog pripovijedanja. Online radionicu vodit će profesionalne voditeljice iz partnerske organizacije Melting Pro iz Rima. Na radionici će se učiti osnovni principi te tehnike digitalnog pripovijedanja i kako koristiti digitalne priče o tradiciji, običajima i kulturi svoga grada kao oruđe za promociju baštine. Temelj za učenje bit će neke od prikupljenih priča o Rijeci te priče koje proizlaze iz iskustva polaznika i polaznica radionice.

performans josipe bubaš 'Ritualnim spaljivanjem nepravde slavim seksualnost koja pripada ženi, a ne državi ili Crkvi'

Radionica je namijenjena kulturnim djelatnicima/cama, turističkim vodičima, predstavnicima javne administracije/službe, istraživačima/cama i akademicima/kinjama, studentima/icama, predstavnicima/cama kulturnih centara i ostalih prostora u kojima se održavaju kulturni programi poput festivala ili kazališta, neprofitnim organizacijama i kulturnim poduzentcima/cama koje se žele iz prve ruke informirati o digitalnom pripovijedanju i koristiti ga kao sredstvo za uključivanje korisnika i valorizaciju baštine. Posebno pozivamo one koji su zainteresirani tijekom radionice dijeliti svoje osobne priče vezane uz Rijeku te obiteljska sjećanja jer će se na radionici raditi na oblikovanju priča polaznika/ca.

Radionica digitalnog pripovijedanja provodi se u sklopu projekta Stories Behind the City / Priče iza gradova koji okuplja partnere iz Srbije, Hrvatske, Rumunjske i Italije i koja se bavi pričama, narativnima, mitovima i legendama povezanima s mjestima konflikta. Cilj projekta je formirati nove vizije Rijeke, Novog Sada i Temišvara istražujući nove priče i nematerijalnu baštinu koja ih povezuje.

S obzirom na restrikcije u vezi s Covid-19 pandemijom, radionica će se u potpunosti provesti u online formatu putem online platforme.

Za sudjelovanje je potrebno dobro vladanje engleskim jezikom (engleski je radni jezik radionice), osnovne vještine upravljanja računalom i internetom, spremnost za stvaranjem digitalnih priča i mogućnost prisustvovanja cijeloj radionici

Pristigle prijave razmotrit će se i povratno se javiti kandidatima do nedjelje 10.05.2020.

Za više informacija o projektu Stories Behind the City / Priče iza gradova posjetite službeni stranicu https://behind.city/en/.

Nina Obuljen MINISTRICA KULTURE Obuljen Koržinek o popuštanju mjera: Mise i kazališta su neusporedivi

Kako se prijaviti?

Zainteresirani/e trebaju poslati sljedeće dokumente na engleskom jeziku do subote 9.05.2020.

1. Prijavnica za radionicu s imenom i prezimenom kandidata/kinje i kontaktom

2. Životopis

3. Motivacijsko pismo (max 250 riječi)

Prijava se zaprima na email prostorplus@gmail.com. Pri prijavi email treba nasloviti „Prijava na radionicu digitalnog pripovijedanja“

Bavarian border control
MLADIĆ OSTAO BEZ AUTA
Njemačka policija Hrvatu oduzela Audi vrijedan 30.000 eura, do Münchena morao javnim prijevozom
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • Avatar SharonGP86
    SharonGP86:

    w︆­w︆­w︆­.︆­k­i︆s︆­s︆­tok︆­.︆­c︆­o︆m

  • Avatar MichelleOU98
    MichelleOU98:

    w︆︅︆­­w︆︅︆­w︆︅︆­.︆︅︆­­l­­o︆︅︆v︆︅︆e︆︅︆x︆︅︆­x︅︆︆­.︆︅︆­­c︆︅︆­l︆︅︆u︅︆­b