Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
projekt priče iza gradova

Znate li što je digitalno pripovijedanje? Prijavite se na besplatnu online radionicu

Foto: Prostor plus
04.05.2020.
u 11:34

Udruga Prostor Plus organizira Online radionicu digitalnog propovijedanja u sklopu projekta Priče iza gradova koji se provodi u Rijeci. Odabrani/e polaznici/e na radionici će naučiti osnovne principe i tehnike digitalnog pripovijedanja i kako koristiti digitalne priče o tradiciji, običajima i kulturi svoga grada kao oruđe za promociju baštine.

Sljedeći tjedan počinje prvi od niza predavanja u sklopu Online radionice digitalnog pripovijedanja, gdje će polaznici imati priliku naučiti osnovne principe i tehnike digitalnog pripovijedanja. Online radionicu vodit će profesionalne voditeljice iz partnerske organizacije Melting Pro iz Rima. Na radionici će se učiti osnovni principi te tehnike digitalnog pripovijedanja i kako koristiti digitalne priče o tradiciji, običajima i kulturi svoga grada kao oruđe za promociju baštine. Temelj za učenje bit će neke od prikupljenih priča o Rijeci te priče koje proizlaze iz iskustva polaznika i polaznica radionice.

Radionica je namijenjena kulturnim djelatnicima/cama, turističkim vodičima, predstavnicima javne administracije/službe, istraživačima/cama i akademicima/kinjama, studentima/icama, predstavnicima/cama kulturnih centara i ostalih prostora u kojima se održavaju kulturni programi poput festivala ili kazališta, neprofitnim organizacijama i kulturnim poduzentcima/cama koje se žele iz prve ruke informirati o digitalnom pripovijedanju i koristiti ga kao sredstvo za uključivanje korisnika i valorizaciju baštine. Posebno pozivamo one koji su zainteresirani tijekom radionice dijeliti svoje osobne priče vezane uz Rijeku te obiteljska sjećanja jer će se na radionici raditi na oblikovanju priča polaznika/ca.

Radionica digitalnog pripovijedanja provodi se u sklopu projekta Stories Behind the City / Priče iza gradova koji okuplja partnere iz Srbije, Hrvatske, Rumunjske i Italije i koja se bavi pričama, narativnima, mitovima i legendama povezanima s mjestima konflikta. Cilj projekta je formirati nove vizije Rijeke, Novog Sada i Temišvara istražujući nove priče i nematerijalnu baštinu koja ih povezuje.

S obzirom na restrikcije u vezi s Covid-19 pandemijom, radionica će se u potpunosti provesti u online formatu putem online platforme.

Za sudjelovanje je potrebno dobro vladanje engleskim jezikom (engleski je radni jezik radionice), osnovne vještine upravljanja računalom i internetom, spremnost za stvaranjem digitalnih priča i mogućnost prisustvovanja cijeloj radionici

Pristigle prijave razmotrit će se i povratno se javiti kandidatima do nedjelje 10.05.2020.

Za više informacija o projektu Stories Behind the City / Priče iza gradova posjetite službeni stranicu https://behind.city/en/.

Kako se prijaviti?

Zainteresirani/e trebaju poslati sljedeće dokumente na engleskom jeziku do subote 9.05.2020.

1. Prijavnica za radionicu s imenom i prezimenom kandidata/kinje i kontaktom

2. Životopis

3. Motivacijsko pismo (max 250 riječi)

Prijava se zaprima na email prostorplus@gmail.com. Pri prijavi email treba nasloviti „Prijava na radionicu digitalnog pripovijedanja“

Komentara 2

Avatar SharonGP86
SharonGP86
19:58 05.05.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k­i︆s︆­s︆­tok︆­.︆­c︆­o︆m

Avatar MichelleOU98
MichelleOU98
23:05 04.05.2020.

w︆︅︆­­w︆︅︆­w︆︅︆­.︆︅︆­­l­­o︆︅︆v︆︅︆e︆︅︆x︆︅︆­x︅︆︆­.︆︅︆­­c︆︅︆­l︆︅︆u︅︆­b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije