Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Belgijska zvijezda

ZKM dovodi Jana Fabrea na iduće četiri sezone

'kultura zagreb 19.09.2006. jan fabre snimio:Anto Magzan'
''
02.09.2010.
u 17:20

Prva predstava, "Car gubitaka", u Zagrebu će biti premijerno izvedena 2011. godine, a audicije počinju već ove jeseni.

Interdisciplinarni umjetnik Jan Fabre, domaćoj publici poznat po učestalim gostovanjima na Eurokazu te kratkom izletu na Dubrovačke ljetne igre, potpisao je ugovor sa Zagrebačkim kazalištem mladih, gdje će u iduće četiri godine režirati tri predstave i jednu scensku instalaciju.

Tu su vijest slavodobitno objavili iz ZKM-a, čija je ravnateljica Dubravka Vrgoč uz Ivicu Buljana glavna pokretačka snaga Festivala svjetskog kazališta, na kojemu je Fabre također već gostovao.

U zagrebačkom kazalištu postavit će tri svoja dramska monologa, među kojima je prvi "Car gubitaka", čija se premijera očekuje 2011. godine, a audicije s muškim dijelom ZKM-ova ansambla trebale bi početi već ove jeseni.

Uslijedit će predstave "Kralj plagijata" i "Sluga ljepote", a na kraju će postaviti i scensku instalaciju koja bi trebala ujediniti prethodna tri komada.

Paralelno s predstavama u ZKM-u, Fabre će svoju tetralogiju postaviti na daskama berlinskog Schaubuhne am Lehniner Platz.

Fabre je, inače, jedan od najpoznatijih belgijskih umjetnika današnjice, a osim različitim formama izvedbene umjetnosti, bavi se i pisanjem, slikanjem, fotografijom...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije