Naslovnica Kultura Film

Tko će naslijediti Hribara? Ovo su tri kandidata za novog ravnatelja HAVC-a

Ravnatelj se imenuje na četiri godine, a njegove su zadaće da predstavlja i zastupa Centar, organizira i vodi njegov rad te je odgovoran za zakonitost poslovanja
13. travnja 2017. u 15:51 5 komentara 744 prikaza
Hrvoje Hribar
Foto: Grgur Žučko/pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Na natječaj za imenovanje novog ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) prijavila su se tri kandidata - dosadašnji v.d. ravnatelja te ustanove i povjesničar filma Daniel Rafaelić, filmski kritičar i autor Arsen Oremović te Edib Ahmetašević, snimatelj s Hrvatske televizije.

"Kroz iduća tri tjedna trebali bismo imenovati novog ravnatelja HAVC-a. U prvom tjednu svibnja obavit ćemo razgovor s kandidatima, nakon čega ćemo održati sjednicu Upravnog odbora i donijeti odluku", rekao je za Hinu Bruno Kragić, predsjednik Upravnog odbora.

Kragić kaže kako su to jedine tri prijave pristigle na natječaj, bile su potpune i pravodobne te su sve ušle u razmatranje.

Ivona Juka Ivona Juka: 'Hribar je izrekao stravične laži o meni, podižem tužbu protiv njega' Hrvoje Hribar Marinko Jurasić Nulta tolerancija za Barišića i sloboda za Hribara Zagreb: Sjednica programskog vijeća HRT-a NU2 I PRIZMA Žustra rasprava na Programskom vijeću HRT-a: Govorilo se o Hribaru i usporedbi Tuđmana i Šešelja

Natječaj je raspisan nakon što je prethodni ravnatelj Hrvoje Hribar, uslijed nepovoljnog nalaza Državne revizije, dao ostavku.

Ravnatelj se imenuje na četiri godine, a njegove su zadaće da predstavlja i zastupa Centar, organizira i vodi njegov rad te je odgovoran za zakonitost poslovanja.

Ta dužnost podrazumijeva i poduzimanje pravnih radnji u ime i za račun Centra, predlaganje Statuta i ostalih općih akata Upravnom odboru, odgovornost za provedbu akata i zaključaka Upravnog odbora te drugih tijela HAVC-a.

Obvezan je i predlagati godišnji plan provedbe Nacionalnog programa promicanja audiovizualnog stvaralaštva te izvršavati odluke o raspodjeli sredstava na temelju Nacionalnog programa zaključivanjem ugovora s korisnikom sredstava.

Uvjeti za prijavu bili su završen diplomski sveučilišni studij (ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij) ili specijalistički diplomski stručni studij ili stečena VSS prema ranije važećim propisima.

Kandidati moraju imati i najmanje pet godina radnog iskustva u audiovizualnim djelatnostima te poznavati najmanje jedan svjetski jezik.

Uz prijavu su bili dužni priložiti program rada Centra za mandatno razdoblje, životopis sa specifikacijom radnog iskustva u audiovizualnim djelatnostima te dokaze o radnom iskustvu, stručnom zvanju, državljanstvu, poznavanju stranog/stranih jezika kao i izvornik uvjerenja da se protiv kandidata ne vodi istražni ili kazneni postupak.

>> Hribar podnio ostavku: 'U Hrvatskoj je na snazi maligni pokret otpora prema vlastitim kreativnim dostignućima'

>> Hrvoje Hribar: Domoljubni filmovi ne postoje, filmovi nisu spomenici, a Vrdoljaku želim puno sreće, osobito zdravlja

A1
PROMO
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

  • samograd:

    Kad će ovaj biti pozvan na odgovornost za kriminal u HAVCU?Zašto se želi zataškati ta afera ?

  • ante_pustinjak:

    teško je bilo što reći: sve ori od gorega! nitko pametan i pošten se ne želi prihvatiti tog posla nakon onoga kako se ponašao hribar koji je svojim jaranima dijelio kapom i šakom! i kak si je jadničak samo umislio ... prikaži još! da je neka nedosežna veličina!? kako stvari sada stoje, čini se da uopće neće snositi baš nikakve posljedice za svoje nečine!

  • perfa57:

    Je li ovo natječaj za Jugoteku (makedonac, srbin, bosanac) ili za HAVC.