Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Niz mračni hodnik'

Tinejdžerski horor nove generacije oslanja se na stare trikove žanra

Foto: Promo
1/2
14.08.2018.
u 10:41

U ulozi madam Duret slavna je Uma Thurman, a kao dio njezina malog učiteljskog tima briljira Pop Torrens kojeg znamo iz Preachera

​Novi horor u kinima​ ima dobru ideju: pet problematičnih djevojaka krenulo je u školu Blackwood koja se nalazi na proplanku iznad guste šume i izolirana je od civilizacije.

Voditeljica škole madam Duret (Uma Thurman) sa svojih troje učitelja (među njima je i sjajni Pip Torrens koji briljira u seriji Preacher) otkriva djevojkama kako ima moći da im potakne talente što se uskoro i događa: jedna od njih počne pisati predivne stihove, druga radi bajkovite crteže, dok glavna junakinja Kit (AnnaSophia Robb) počne skladati impresivnu glazbu.

Djevojke uskoro razotkrivaju da im madam Duret usađuje umove umrlih genijalaca kako bi kroz njihova tijela završili svoje nedovršene radove. S tim razotkrivanjem prestaje jedan lijep, gotički horor, a počinje onaj klasični, s uobičajenim obrascima za plašenje publike.

Iako film nipošto nije dosadan, dapače ima dovoljnu dozu adrenalina da ga se s uzbuđenjem odgleda do kraja, previše podsjeća na tinejdžerski horor iz sredine devedesetih kao što su “Vrisak” i “Znam što si radila prošlog ljeta”, u kojima prema hrpi nesimpatičnih tinejdžera koje netko ubija nemate ama baš nikakvu empatiju. Tako je i ovdje – pet djevojaka istih karaktera stalno je loše volje i vrlo su iritantne pa jasna naznaka da će mnoge od njih umrijeti zapravo vas kao gledatelja ne uzbuđuje.

Zanimljivo je da u dva navrata film odaje počast Hitchcocku: jednom kada se snimatelj poigrava s efektom kao iz Vrtoglavice, a drugi put s jatom razularenih ptica, što, naravno, podsjeća na kultne Ptice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije