Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
„Gangster te voli“

Svjetskom premijerom domaćeg filma otvoren 9. Zagrebdox

zagrebdox,nenad puhovski (1)
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/10
24.02.2013.
u 23:13

U selekciji su, naglasio je direktor festivala Nenad Puhovski, i filmovi s nominacijama za nagradu Oscar

Svjetskom premijerom filma „Gangster te voli“ redatelja Nebojše Slijepčevića, paralelno prikazanog u pet dvorana zagrebačkog Cineplexxa, otvoren je deveti Zagrebdox. Najveći regionalni festival dokumentarnog filma u narednih će tjedan dana zagrebačkoj publici predstaviti više od 150 filmova iz cijeloga svijeta. U selekciji su, naglasio je direktor festivala Nenad Puhovski, i filmovi s nominacijama za nagradu Oscar, čija je dodjela počela samo nekoliko sati nakon otvorenja Zagrebdoxa.

Publici se na otvorenju obratio i redatelj Sljepčević, ustvrdivši da za dokumentarni film u Hrvatskoj nema veće časti od projekcije na otvorenju Zagrebdoxa. Festivalska publika iznimno je dobro reagirala na njegovu dokukomediju, koji osim homorističnog elementa ima i snažnu notu socijalne drame, a govori o karizmatičnom vlasniku agencije za bračno posredovanje iz Imotskog koji pokušava riješiti probleme lokalnih neženja. Na projekciju su došli i glavni protagonisti filma, koji su zasluženo bili najveće zvijezde otvaranja.

>> Borba za dokumentarizam \"drugim sredstvima\"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije