Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teatar Ulysses

Shakespeare u Kremlju ovoljetna premijera na Brijunu

'18.06.2013., Zagreb - U Hrvatskom novinarskom drustvu predstavljena je 13. sezone kazalista Ulysses na Brijunima. Lena Udovicki.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL'
'Tomislav Miletic/PIXSELL'
19.06.2013.
u 12:15

Lenka Udovički na tvrđavi Minor na Malom Brijunu režira ovoljetnu premijeru, djelo Ive Štivičića "Shakespeare u Kremlju". Štivičić kaže da je to priča o ljudskoj beskarakternosti

Rade Šerbedžija u Sofiji snima film Herkules s poznatim američkim redateljem Rennyjem Harlinom, pa se na predstavljanje ovoljetnog programa Teatra Ulysses javio samo videolinkom. U središtu pažnje bila je stoga njegova supruga Lenka Udovički koja na tvrđavi Minor na Malom Brijunu režira ovoljetnu premijeru, djelo Ive Štivičića \"Shakespeare u Kremlju\". Štivičić kaže da je to priča o ljudskoj beskarakternosti, a Ozren Grabarić koji tumači glavnu ulogu ističe da je užitak raditi na Štivičićevu tekstu jer je malo suvremenih tekstova kojima je svaka rečenica pisana da se izgovori, u kojima je sve pisano za glumca.

A sezonu na Brijunu otvara koncert Zagrebačke filharmonije - Salsa Filharmonica, a od starih predstava pred publikom su: Kralj Lear, Odisej (prošlogodišnja velika koprodukcija), Pokojnik i Cabaret Brecht – zadrživi uspon Artura Uija. Na programu je i večer pjesnika nazvana SubLit Café Vrisak stiha 1913. - 2013., te koncert Amire Medunjanin.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije