Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Montpellier

Rastanak 2 na Festivalu mediteranskog filma

Rastanak 2
arhiva
01.11.2012.
u 15:20

'Rastanak 2' načelno ni ne postoji, stalno 'pleše' na rubu stvarnosti i fikcije, glumci ne glume likove, već su oni protagonisti iz 'Rastanka 1'

Kratki igrani film Rastanak 2 redateljice i scenaristice Irene Škorić uvršten je u službeni natjecateljski program Međunarodnog festivala mediteranskog filma - Cinemed, koji traje do 3. studenog u Montpellieru u Francuskoj. Ovo je 34. izdanje festivala kojemu je glavni cilj prikazati i promovirati igrane, dokumentarne i eksperimentalne filmove autora iz mediteranskih zemalja, od Portugala do Crnog mora. Cinemed je jedan od najvažnijih europskih festivala za selekciju filmova iz mediteranskih zemalja. OD tisuću prijava, Rastanak 2 je izabran među 22 filma u konkurenciji kratkog igranog filma. Ove godine festival je posvećen redatelju Costi Gavrasu čiji novi film Capital otvara festival.

Kratki igrani film Rastanak (2008.) obišao je sve kontinente, mnoštvo prestižnih festivala i dobio pregršt nagrada. Rastanak 2 je autoironijski komentar na nastavke filmskih uspješnica. Zbiva se tijekom jednog ranog jutra, kad protagonisti Rastanka 1, otac /Ivan Brkić/ i njegov sin / Asim Ugljen/ odlaze na filmski set na kojem treba početi snimanje nastavka... Filmsku ekipu ne čekaju samo oni, već i sama redateljica filma, Irena Škorić, pred svojom zgradom, gdje su je trebali pokupiti.

'Rastanak 2' načelno ni ne postoji, stalno 'pleše' na rubu stvarnosti i fikcije, glumci ne glume likove, već su oni protagonisti iz 'Rastanka 1', a zaokret se događa kada producent umjesto na setu završi u Remetincu i time dovede u pitanje snimanje nastavka. U filmu još glume Slaven Knezović, Hrvoje Kečkeš, Siniša Ružić, Marinko Leš...

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije