Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filmski festival

Prijemčiva crna komedija idealna za otvaranje ZFF-a

zff
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
20.10.2013.
u 17:27

U Zagrebu gostuju redatelj Matteo Oleotto, glumci Rok Prasnikar i Jan Cvitkovič, te čak trojica producenata

U kinu Europa počeo je 11. Zagreb film festival, manifestacija debitantskih filmova ojačana jakim retrospektivama koja će na pet lokacija trajati do 27. listopada.

Čast da otvori ZFF pripala je višestruko nagrađivanom filmu \"Zoran, moj nećak idiot\", lako gledljivoj talijansko-slovenskoj crnoj komediji o probisvijetu koji usvaja dalekog nećaka kako bi se okoristio njegovom vještinom u pikadu, te usput igrao ulogu brižnog očuha pred svima koji ga poznaju tek kao destruktivnog, lažljivog pijanca.

Radi se o vrlo dobrom odabiru za film otvaranja, koji uvijek mora biti u nešto prijemčiviji od programskog prosjeka, kako bi se zadovoljili najrazličitiji afiniteti protokolarne publike. Inače, film na festivalu predstavljaju redatelj Matteo Oleotto, glavni glumci Rok Prasnikar i Jan Cvitkovič te producenti Miha Černec, Ognjen Dizdarević i Igor Prinčič.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije