Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradsko kazalište lutaka

Počinje prvi internet regionalni festival teatra za djecu, sudjeluje i Rijeka

Foto: GKL Rijeka
07.04.2020.
u 10:53

Gradsko kazalište lutaka Rijeka sudjelovat će u Prvom internet regionalnom festivalu teatra za djecu - PIR FEST, koji na inicijativu Gradskog pozorišta Podgorica iz Crne Gore počinje u srijedu, 8. travnja.

Riječko će kazalište lutaka sudjelovati sa svojom predstavom „Avanture maloga Juju“ autorica Ivane Đula i Milice Sinkauz (prema stihovima i skladbi istoimene pjesme autora Žarka Roje i Petra Bergama) te redateljice Renate Carole Gatica,izvijestili su iz tog kazališta.

U okviru Prvog internet regionalnog festivala teatra za djecu na Na YouTube kanalu Gradskog pozorišta Podgorica prikazat će se devet predstava, a „Avanture maloga Juju“ su na programu premijerno u petak, 10. travnja u 17 sati.

Festival je pokrenut kako bi djeca, u vrijeme kada su obustavljena javna okupljanja i dalje mogla pratiti različite kazališne predstave, navodi se iz GKL Rijeka.

 Ostali sudionici festivala su Gradsko pozorište Podgorica s predstavom „Čarobnjakom iz Oza“, Pozorište „Boško Buha“ iz Beograda s predstavom „Mala sirena“, Pozorište mladih Novi Sad s predstavom „Ljepotica i zvijer“, Pozorište mladih Sarajevo s predstavom „Kekec“, Dečije pozorište Subotica s predstavom „Par cipela“, Malo pozorište „Duško Radović“ iz Beograda s predstavom „Strašne priče braće Grim“, Pozorište lutaka „Pinokio“ iz Beograda s predstavom „Knjiga o džungli" te Festival pozorišta za djecu iz Kotora s projektom „Njegoš za djecu: Kako rastu veliki ljudi“. Premijerno će prikazati svoje predstave od 8. do 16. travnja.

 Svaka će predstava biti dostupna za gledanje 14 dana od premijernog prikazivanja, zaključno s 30. travnjem. Festival je natjecateljskog karaktera, a predstave će se vrednovati glasovima publike, odnosno brojem „lajkova“. Proglašenje pobjedničke predstave planirano je 30. travnja, izvijestili su iz Gradskog kazališta lutaka Rijeka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije