Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dušan Bućan

Glumac HNK u Zagrebu oduševio je sve zabavnim videom sa svoje farme

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/2
06.04.2020.
u 11:45

Dušan Bućan priključio se projektu "HNK u Zagrebu za vas".

Glumac Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Dušan Bućan, pridružio se novom projektu "HNK u Zagrebu za vas" i za obožavatelje snimio zabavan video sa svoje farme te podijelio svoje književne i filmske preporuke za izolaciju. 

U neposrednoj blizini Zagreba Dušan je uredio farmu na kojoj ima nekoliko životinja, a posebnu pažnju posvetio je konjima za koje ga veže ljubav još od djetinjstva. Na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti diplomirao je 2002. godine na odsjeku glume u klasi profesora Borne Baletića. Član ansambla Drame Hrvatskoga narodnog kazališta postao je 2007. godine.

Lista prijedloga glumca Dušana Bućana:

KNJIGA:

U moru ponude  knjiga i raznoraznih pisaca s novim pogledima na život  pomalo smo zaboravili na staru, dobru lektiru. Postoji razlog zbog čega neko djelo postane klasik. Izazove u nama neko razmišljanje i emocije. Pa prisjetimo se onda nekih davno pročitanih djela koja su u nama budila sada možda već zaboravljena sjećanja. Ovo su neke od knjiga koje su me, svaka na svoj način, definirale kroz život  Slatko vam čitanje: Knjiga o džungli, Priče iz davnine, 20000 milja pod morem, Robinson Crusoe, Ilijada, Odiseja, Decameron, Preobražaj.

FILM:

Popis filmova bio bi jednostavno predug pa zato preporučujem tri klasika s kojima mislim da nitko nećete pogriješiti: 12 gnjevnih ljudi, 2001 Odiseja u svemiru i Monty Python i sveti gral. 
Serije rijetko gledam, ali za sve one koji vole maštati o svijetu budućnosti bez gladi i bolesti, tu je dobri stari  Star Trek.

PORUKA:

Koliko god nam se vrijeme danas čini strašnim i nepredvidljivim, ono će nam u budućnosti biti samo podsjetnik na prošlost kad je svijet kojeg poznajemo na trenutak stao i natjerao nas da se preispitamo. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije