Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akt Sophie Lawrence

Platno Luciana Freuda prodano na dražbi za rekordnih 29 milijuna dolara

Ilustracija
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
28.06.2018.
u 09:43

Slika prikazuje zaposlenicu izdavačke kuće Tate Sophie Lawrence, koju je Freud upoznao kad je radila na retrospektivi njegove karijere 2002.

Platno Luciana Freuda prodano je za 29 milijuna dolara na dražbi što je rekordna cijena koju je postigao taj britanski umjetnik u Londonu, objavila je dražbovna kuća Sotheby's.

Freud, koji je preminuo 2011., naslikao je "Portret na bijelom prekrivaču" kad je imao 80 godina.

Slika prikazuje zaposlenicu izdavačke kuće Tate Sophie Lawrence, koju je Freud upoznao kad je radila na retrospektivi njegove karijere 2002.

Lawrence je nastanak akta objasnila: "Ni za koga drugog to ne bih učinila no on je jedan od najboljih umjetnika koji su ikad živjeli".

O poziranju za slikara kazala je. "Bilo je nevjerojatno nelagodno no on mi je to olakšao. Bio mi je vrlo drag".

Ključne riječi

Komentara 1

DA
Danijel2
22:34 30.06.2018.

Kako se samo bahate sa milionima! Sumljam da su pošteno zarađeni. Biznis i moderni lihvari iskoristili su i umjetnost da je zagade svojom pohlepom. Kod nas pojedinci imaju potajne "podrumske galerije".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije