Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Zagreb

Oproštaj od Zlatka Crnkovića – istinskog alkemičara riječi

Komemoracija Zlatko Crnković
PIXSELL
24.02.2012.
u 15:37

Komemoracija je završila dugim pljeskom. Tako se ispraćaju glumci – oni najveći, koji žive u sjećanjima na velike uloge

Dirljive su bile riječi redateljice Ivice Boban kojima se oprostila od nedavno preminulog glumca Zlatka Crnkovića. Govorila je o njegovu neponovljivu glasu, sjetila se dana kada ju je upravo on, kao profesor na ADU, učio kako govoriti pjesme u, kako je rekla, majstorskoj radionici alkemije riječi. O Crnom, kako su ga svi zvali, govorili su i Ana Lederer, intendantica HNK Zagreb, Sanja Ivić, ravnateljica Drame, te Goran Grgić, glumac i predsjednik Hrvatskog društva dramskih umjetnika. On je posebno istaknuo generacije glumaca kojima je Zlatko Crnković bio profesor, rekao kako su mnogi odrastali uz njegov glas idealnog pripovjedača radijske priče za laku noć te zaključio kako su studenti s Crnim kao profesorom kavu popili tek kad bi to zaslužili. O toj dubokoj vezi Crnog i svih glumaca koje je postavio i ostavio na sceni jučer je svjedočio pun foaje HNK Zagreb, ali i dug pljesak na kraju komemoracije. Tako se ispraćaju glumci – oni najveći, oni koji i dalje žive u sjećanjima na svoje uloge.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije