Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Operni gala tjedan u HNK-u u Zagrebu

Operni gala tjedan
Foto: HNK
1/5
04.06.2024.
u 16:32

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu najavljuje Operni gala tjedan koji će se održati između 10. i 13. lipnja 2024. godine. Raznovrsni program te vrhunske izvedbe renomiranih hrvatskih i inozemnih opernih umjetnika publika će moći pratiti od 10. lipnja kada u foajeu gostuje Poljska kraljevska opera koncertom koji sufinancira Ministarstvo kulture i nacionalne baštine Republike Poljske u okviru programa Inspiring Culture.

Istoga dana, u 19:30 održat će se Operni gala koncert kojim će ravnati maestro Pier Giorgio Morandi, a na kojem nastupa gost sezone zagrebačkoga HNK-a, slavni bariton svjetskoga glasa Željko Lučić uz soliste Lanu Kos, Mariju Kuhar Šoša, Sofiju Petrović i Stjepana Franetovića te Orkestar Opere HNK-a u Zagrebu. Pjevat će se arije iz najpoznatijih opera poput Madama Butterfly – Addio fiorito asil, arija Pinkertona iz 3. čina, Il Trovatore – Tace la notte... Di geloso amor sprezzato, tercet Leonore, Manrica i Grofa Lune iz 1. čina, Carmen – Habanera, arija Carmen iz 1. čina, La bohème – Quando me'n vo', arija Musette iz 2. čina.

Foto: HNK

Operni gala tjedan nastavlja se u srijedu 12. lipnja kada je za publiku slobodan ulaz na godišnji koncert stipendista i solista opernog studija Opere. Program se održava u sklopu FEDORA Roadshowa u 17 sati u foajeu kazališta. Nastupaju Petra Cik, Dina Jularić Ivančić, Benjamin Šuran i Roko Radovan.

Završnica Opernog gala tjedna bit će obilježena 13. lipnja izvedbom opere Nikola Šubić Zrinjski Ivana pl. Zajca pod dirigentskim vodstvom Ivana Josipa Skendera kojom će se proslaviti i 30. obljetnica premijere predstave u režiji Krešimira Dolenčića.

Foto: HNK

Operni gala tjedan svojevrsna je uvertira u Zagrebački operni festival koji će se održati u rujnu s opernim produkcijama iz Maribora, Beograda, Varšave i Mallorce.

PROGRAM OPERNOGA GALA TJEDNA

Ponedjeljak 10. lipnja u 17 sati / Foaje
________________________________________
Georg Friedrich Händel
KONCERT POLJSKE KRALJEVSKE OPERE
Olga Pasiecznik, Anna Radziejewska, Ansambl davnih instrumenata Poljske kraljevske opere, dirigent Krzysztof Garstka

Ponedjeljak 10. lipnja u 19:30
________________________________________
OPERNI GALA KONCERT
Željko Lučić, Lana Kos, Marija Kuhar Šoša, Sofija Petrović, Stjepan Franetović, Orkestar Opere HNK-a u Zagrebu, dirigent Pier Girogio Morandi

Srijeda 12. lipnja u 17 sati / Foaje
________________________________________

GODIŠNJI KONCERT – STIPENDISTI I SOLISTI OPERNOG STUDIJA OPERE
Program se održava u sklopu FEDORA Roadshowa

Četvrtak 13. lipnja u 19:30
________________________________________
Ivan pl. Zajc
NIKOLA ŠUBIĆ ZRINJSKI
30. obljetnica premijere predstave u režiji Krešimira Dolenčića

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije