Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Split

Novu sezonu otvara repriza, a unatoč problemima, cijene ulaznica povoljnije

Goran Golovko i Nenni Delmestre
Ivana Ivanović/PIXSELL
14.10.2014.
u 15:31

Splitski teatar zbog opće krize snizio je cijene pretplata i ulaznica u cilju što veće posjećenosti

"Postavili smo repertoar u nimalo blistavoj situaciji, morali smo napraviti poteze koji korespondiraju s finacijama", rekao je Ivo Lipanović, v.d. ravnatelja  Opere HNK Split najavljujući početak sezone u splitskom teatra čiji novoizabrani intendant, redatelj Goran Golovko (na slici) čeka potvrdu resorne ministrice.

Maestro Lipanović koji je od 1992. do 1998. već bio šef splitske Opere najavio je za 31. siječnja 2015. prvu opernu premijeru, Carmen u koprodukciji s Narodnim pozorištem iz Sarejeva, dok će druga, Madame Butterflay u režiji Dražena Siriščevića bit izvedena 26. ožujka.

- Teško je u pola sezone napraviti sezonu, ovo je kompromis koji u dramskom  smislu ne mijenja izvrsnost, istaknuo je Jasen Boko, privremeni ravnatelj Drame HNK Split najavljujući pojedinačno šest
dramskih premijera od kojih će četiri bit izvedene na velikoj, a dvije na maloj sceni. Prva dramska premijera, 'Čudo u Poskokovoj dragi', Ante Tomića u režiji Marija Kovača planirana je za 25.listopada.
Dinko Bogdanić, v.d. ravnatelja Baleta HNK Split koji će navjerojatnije tu dužnost obnašat i u mandatu intendanta Gorana Golovka, predstojeću kazališnu sezonu nazvao je "Hrvatska baletna
literatura".

Balet splitskog teatra priprema tri premijerne predstave: "Đavo u selu" za 21. veljače 2015. čime će obilježiti 80-tu godišnjicu postojanja, "Tramvaj zvan čežnja" (16. svibnja) i "Mačak u čizmama"
(10. travnja).  Kostime će posuditi HNK Zagreb. Maestro Ivo Lipanović izjavio jekako se nada kako će u suradnji s Gradom Splitom, osnivačem HNK-a uspjeti popuniti ansamble te najavio,
i unatoč teške situacije "zavidan" broj koncerata. Tijekom  kazališne sezone 2014/2015 u splitskom  teatru izvest će se ukupno jedanaest premijernih naslova, šest dramskih, dvije operne i
tri baletne.

Sezona počinje u četvrtak, 16. listopada repriznom izvedbom drame katalonskog autora Estevea Solera 'Kontra progresa' u režiji Nenni Delmestre. Uoči predstave, pred HNK-om održat će se prigodni glazbeno-scenski program, a zanimljivo je da će cijena ulaznice za tu prvu predstavu iznositi samo 30 kuna. Splitski teatar zbog opće krize snizio je cijene pretplata i ulaznica u cilju što veće posjećenosti.

>> Redatelj Goran Golovko izabran za novog intendanta HNK Split

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije