Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kadroviranje

Redatelj Goran Golovko izabran za novog intendanta HNK Split

Goran Golovko i Nenni Delmestre
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
09.10.2014.
u 21:49

U kratkoj raspravi oko izbora novog intendanta Tomislav Alujević Grgas (nezavisni) rekao je da je operni dio Golovkovog programa napravljen "dosta ziheraški"

S 19 glasova za i 9 suzdržanih (vijećnika koalicije HDZ-a), Gradsko vijeće Splita za novog intendanta HNK Split izabralo je redatelja Gorana Golovka kojeg je na tu funkciju nakon javnog natječaja jednoglasno predložilo Kazališno vijeće teatra. U kratkoj raspravi oko izbora novog intendanta Tomislav Alujević Grgas (nezavisni) rekao je da je operni dio Golovkovog programa napravljen "dosta ziheraški". Grgas se zalaže za "bogatiju" koncertnu sezonu. Ljubica Vrdoljak (HDZ) podsjetila je da je bivši intendant Tonči Bilić ostavio dug od 3,5 milijuna kuna te s obzirom na to smatra kako bi bilo pošteno da s Bilićem odu i njegovi suradnici.

Tvrdi kako bi intendant HNK Split trebao biti ujedno i ravnatelj Splitskog ljeta što je resorno ministarstvo promijenilo kad je Mucalo izabran za intendanta. Petar Škorić (HDZ) osvrnuo se na Olivera Frljića, intendanta riječkog teatra koji je na Dan nezavisnosti to kazalište preimenovao u "LGBT kazalište". Ističući kako se nada da se to Splitu neće dogoditi, Škorić je ustvrdio kako je Goran Golovko nesporno stručna osoba, ali HDZ-ovci su i dalje zabrinuti trajnim minusom i problemima u HNK Split. Iako su se suzdržali od glasovanja, Golovku su poželjeli svaki uspjeh u radu.

>> 'Kontra progresa' Neni Delmestre otvara novu kazališnu sezonu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije