Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dodjeljene nagrade na "Gavella Fairu"

Najbolji glumci su Jelena Miholjević i Ozren Grabarić

Ozren Grabarić u sceni iz predstave "Kao na nebu"
Foto: Arhiva Gavella
18.06.2016.
u 13:50

Portal Studentski.hr nagradio je toplu i emotivnu predstavu "Kao na nebu"

Svečanom dodjelom nagrada završen je ovogodišnji  "Gavella fair". Novost je što su ove godine dodjeljene čak tri negrade, uz one na najboljeg glumca i glumicu, o čemu odlučuje žiri publiek, dodjeljana je i nagrada portala Studentski.hr za najbolju predstavu. Prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od kreativnih i motiviranih čitatelja portala Studentski.hr, biralo je između pet ovosezonskih premijernih naslova kazališta "Gavella", a to su: "Umišljeni bolesnik", "U registraturi", "Malena", "Kao na nebu" i "Filumena Marturano".  Portal Studentski.hr nagradio je toplu i  emotivnu  predstavu "Kao na nebu".

Dvoje najboljih glumaca u ovoj sezoni po mišljenju publike, odabralo je prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od naših najvjernijih gledatelja. Kristina Blaslov, Svetlana Hrvojčec, Nadica Jus, Ljerka Krmpotić, Filip Kučeković, Nevenka Makek i Marija Cahunek, predsjednica povjerenstva. Najbolja glumica kazališta "Gavella" u sezoni 2015./16.  je Jelena Miholjević i to kako je obrazložio žiri zbog "glumačke veličine i osobnosti s kojima je  odigrala opsegom možda nevelike, ali dometom značajne uloge u dvije posve različite predstave - "U registraturi" i "Malena". Najbolji glumac kazališta "Gavella" u sezoni 2015./16. je Ozren Grabarić, a u obrazloženju žirija piše:  "Svakom predstavom u kojoj igra, ovaj glumac pomiče granice svoje transformativnosti, pa tako i u "Malenoj", odnosno u "Kao na nebu", odlazi u dva posve različita smjera, stvarajući lica koja su tako udaljena jedno od drugog, a opet su on – Ozren Grabarić."

Nagrade je uručio Boris Svrtan, ravnatelj kazališta "Gavella", a na ovogodišnjem "Gavella Fairu", koji je započeo 1. lipnja, prikazano je čak 14 naslova, uvijek pred prepunim gledalištem.

Ključne riječi

Komentara 1

KA
kajbum
23:18 18.06.2016.

Opet srbi glume na vjekovima a mi nasjedamo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije