Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Knjige

Miljenko Jergović nominiran za nagradu „Brücke Berlin“

„Freelander“ Miljenka Jergovića u njemačkom prijevodu Brigitte Döbert nominiran je za nagradu „Brücke Berlin“ 2010. Roman je objavljen u nakladi Ljevak 2008.godine.
16. travnja 2010. u 17:41 5 komentara 20 prikaza
jergović
Foto: arhivska fotografija

„Freelander“ Miljenka Jergovića u njemačkom prijevodu Brigitte Döbert nominiran je za nagradu „Brücke Berlin“ 2010. Roman je objavljen u nakladi Ljevak 2008., a njemački prijevod, u nakladi Schöfling und Co. 2009., potpomoglo je Ministarstvo kulture RH.

Od 2002. nagrada „Brücke Berlin“ dodjeljuje se značajnom suvremenom djelu srednjoeuropske i istočnoeuropske književnosti te njegovu prijevodu na njemački jezik. Nagrada je inicijativa BHF-bankovne zaklade i dodjeljuje se u suradnji s Goethe-Institutom, Književnim kolokvijem iz Berlina i Zakladom pruske kulturne baštine. Iznosi 20.000 eura, od kojih polovica ide autoru, a polovica prevoditelju.

Ovogodišnji „short list“ objavljen je u ožujku na Lajpciškom sajmu knjiga. Za nagradu su nominirana četiri romana i jedna zbirka pripovijedaka.

Odluka o dobitnicima nagrade bit će donesena koncem travnja, a svečana dodjela nagrada održat će se 9. lipnja 2010. u Berlinu, istovremeno sa simpozijem Književnog kolokvija iz Berlina.

Tim povodom Goethe-Institut Kroatien 29. travnja u 18 sati organizira književnu večer s Miljenkom Jergovićem, prevoditeljicom romana Brigitte Döbert, hrvatskom nakladnicom Petrom Ljevak uz moderaciju Frauke Meyer-Gosau, književne kritičarke i urednica časopisa „Literaturen“.

 

EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
Konferencija o atraktivnim mjerama za razvoj poduzetništva
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
  • -obrisani-:

    Hehehe,ovo bradato cudoviste i sarajevska pobjegulja,uvjereni \"jugosloven\" i boljsevik,dobiva nagrade od Nijemaca...dobivala ih je i jugoslavenka drakulic,sto vise pljuvanja po hrvatskoj,to vise nagrada!:-))))

  • xaron:

    Zaboravili ste napisati da je to nagrada za KOMEDIJASA.

  • -obrisani-:

    Bože ,pa tko je i sumnjao u ovog književnog barda koji ima više godina nego prodanih knjiga i to sve uz Državne subvencije .Te proklete Ustaše neće pa neće da mu kupuju ni čitaju knjige , ali zato ima raznoraznih ... prikaži još!ih ljevičarskih udruga koje si međusobno titraju jajca i jedni drugima daju dodjeljuju nagrade.