Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nagrada

Miljenko Jergović nominiran za nagradu „Brücke Berlin“

jergović
arhivska fotografija
16.04.2010.
u 17:41

„Freelander“ Miljenka Jergovića u njemačkom prijevodu Brigitte Döbert nominiran je za nagradu „Brücke Berlin“ 2010. Roman je objavljen u nakladi Ljevak 2008.godine.

„Freelander“ Miljenka Jergovića u njemačkom prijevodu Brigitte Döbert nominiran je za nagradu „Brücke Berlin“ 2010. Roman je objavljen u nakladi Ljevak 2008., a njemački prijevod, u nakladi Schöfling und Co. 2009., potpomoglo je Ministarstvo kulture RH.

Od 2002. nagrada „Brücke Berlin“ dodjeljuje se značajnom suvremenom djelu srednjoeuropske i istočnoeuropske književnosti te njegovu prijevodu na njemački jezik. Nagrada je inicijativa BHF-bankovne zaklade i dodjeljuje se u suradnji s Goethe-Institutom, Književnim kolokvijem iz Berlina i Zakladom pruske kulturne baštine. Iznosi 20.000 eura, od kojih polovica ide autoru, a polovica prevoditelju.

Ovogodišnji „short list“ objavljen je u ožujku na Lajpciškom sajmu knjiga. Za nagradu su nominirana četiri romana i jedna zbirka pripovijedaka.

Odluka o dobitnicima nagrade bit će donesena koncem travnja, a svečana dodjela nagrada održat će se 9. lipnja 2010. u Berlinu, istovremeno sa simpozijem Književnog kolokvija iz Berlina.

Tim povodom Goethe-Institut Kroatien 29. travnja u 18 sati organizira književnu večer s Miljenkom Jergovićem, prevoditeljicom romana Brigitte Döbert, hrvatskom nakladnicom Petrom Ljevak uz moderaciju Frauke Meyer-Gosau, književne kritičarke i urednica časopisa „Literaturen“.

 

Komentara 5

OB
-obrisani-
18:15 16.04.2010.

Hehehe,ovo bradato cudoviste i sarajevska pobjegulja,uvjereni \"jugosloven\" i boljsevik,dobiva nagrade od Nijemaca...dobivala ih je i jugoslavenka drakulic,sto vise pljuvanja po hrvatskoj,to vise nagrada!:-))))

XA
xaron
18:26 16.04.2010.

Zaboravili ste napisati da je to nagrada za KOMEDIJASA.

OB
-obrisani-
19:15 16.04.2010.

Bože ,pa tko je i sumnjao u ovog književnog barda koji ima više godina nego prodanih knjiga i to sve uz Državne subvencije .Te proklete Ustaše neće pa neće da mu kupuju ni čitaju knjige , ali zato ima raznoraznihih ljevičarskih udruga koje si međusobno titraju jajca i jedni drugima daju dodjeljuju nagrade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije