Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
eurokaz

Međunarodni projekt "Okovani Galileo" B. Brezovca u MSU

brezovec
13.01.2010.
u 13:23

Međunarodni projekt "Okovani Galileo", premijerno izveden u svibnju 2009. na festivalu Fabbrica Europa u Firenci, nastao je u povodu 400. obljetnice Galilejeva izuma dalekozora.

Međunarodni projekt "Okovani Galileo", premijerno izveden u svibnju 2009. na festivalu Fabbrica Europa u Firenci, nastao je u povodu 400. obljetnice Galilejeva izuma dalekozora. Ove godine taj će projekt otvoriti Eurokaz koji će se održati u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti.

Ova suradnja nastala je između Eurokaza i MSU s HNK-om Ivana pl. Zajca iz Rijeke te talijanskim partnerima Laboratorio Nove di Firenze i Centro Iniziative Teatrali Campi Bisenzio.

Redatelj Branko Brezovec na tom je projektu okupio hrvatske i talijanske glumce, članove zbora Opere HNK Ivana pl. Zajca i ostale suradnike koji se kroz dramsku, muzičku i koreografsku formu bave odnosom znanosti i umjetnosti, a libretto za originalnu glazbu Marjana Nećaka čini neuobičajen spoj motiva drame Bertolta Brechta Život Galilejev i Eshilove drame Okovani Prometej.

Izvedbe će se moći pogledati 21., 22., 23 te od 25. do 30. siječnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije