Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
9. izdanje

Ljubav, anksioznost i društvene promjene na Zagreb Book Festivalu

Marko Prpic/PIXSELL
09.05.2023.
u 14:46

Ovogodišnje izdanje festivla održat će se od 22. do 26. svibnja u prostorima KIC-a u Preradovićevoj 5, Knjižari Ljevak i knjižnici Bogdana Ogrizovića

Zagreb Book Festival važno je mjesto na književnoj i kulturnoj mapi Zagreba i Hrvatske, gdje se osnažuje živi susret, dijalog te druženja autora i čitatelja jer se, sada već tradicionalno, okuplja veliki broj gostiju koji uključuju domaće književnike i publiciste kao i inozemne goste. Ove se godine festival održava od 22. do 26. svibnja, po deveti put, sa krovnom temom „Promjena“

Festival se bavi pitanjima kakvu promjenu trebamo, iz kojeg izvora i impulsa bi ta promjena trebala doći te s kojim vrijednostima. Teme koje ove godine donosi Zagreb Book Festival odnose se upravo na promjene u ljudskim odnosima, nadasve u čovjekom odnosu prema samome sebi, a onda i prema Drugome. 

Ovogodišnji programski odbor čine: direktorica festivala Petra Ljevak, novinarka Morana Kasapović i novinarka i pjesnikinja Sanja Baković. Program se sastoji od nekoliko, već tradicionalnih, programskih cjelina kao što su panel diskusije, promocije knjiga, tribine i dječji program, ali ove godine i premijerno će biti predstavljena dva nova programska formata - „Storytelling“ te „Knjige i vino“. Festival donosi oko petnaest događanja i dovodi tridesetak autora iz Hrvatske i inozemstva.

Središnji programski format čini panel na teme ljubavi, anksioznosti i straha te društvenih promjena koji će se održavati u prostorima KIC-a. O promjeni pogleda na ljubav te pokušaju davanja odgovora na pitanje treba li ljubav modernizirati, razgovarat će Dora Šustić, Ivana Bodrožić i Marina Vujčić. Premijerno će biti i predstavljen programski format „Knjige i vino“ u kojemu će sudjelovati Damir Karakaš u kafiću KIC gdje ćemo uz vino razgovarati o tome kako nas promjene oblikuju.

Na temu anksioznosti i straha razgovarat ćemo sa švicarskom psihoanalitičarkom Jeannette Fischer, Natašom Jokić Begić i Monikom Herceg. Na pitanje kakve promjene trebamo pokušat će odgovoriti Nika Kovač, Marko Tomaš i Tomislav Klauški. Drugi specijalni programski format koji će također biti premijerno predstavljen je „Storytelling“ u kojemu će Emir Imamović Pirke, Borna Sor i Nora Verde pričati o  vlastitim promjenama koje su im važne jer dobre priče važno je čitati, ali i slušati.

Svi programi održavat će se u prostoru KIC-a u Preradovićevoj 5 kao i u Knjižari Ljevak i knjižnici Bogdana Ogrizovića. Ulaz na sve programe je besplatan, a cijeli program možete naći na stranicama festivala.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije